Exchange

Crypto exchange Taotao opent in mei haar deuren

Taotao, een in Japan gevestigde (toekomstige) cryptocurrency exchange, wil in mei dit jaar beginnen met de handel in digitale activa als de Bitcoin (BTC).


Yahoo Japan

Yahoo Japan bezit een groot gedeelte van het bedrijf. Zo zijn zij voor 40% eigenaar van de crypto exchange. In eerste instantie zal de exchange de handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) mogelijk maken. Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP) zullen echter snel volgen.


Zeventien miljoen Euro

Alhoewel het platform nog niet van start is gegaan, kunnen gebruikers zich alvast aanmelden. Zo zijn ze verzekerd van een account en kunnen ze direct beginnen met handelen wanneer het platform officieel live gaat. Naar verluidt heeft Yahoo Japan ongeveer €17 miljoen betaald voor de aandelen.


Yahoo stapt in cryptocurrency wereld

Taotao heeft in Japan de benodigde vergunningen gekregen om te mogen opereren als cryptocurrency exchange. De Japanse toezichthouders hebben hier strikte regels aan gekoppeld. Hiermee probeert het land fraude en hacks zo goed mogelijk te voorkomen.

Omdat Yahoo er nu een dochteronderneming van maakt, stapt het bedrijf in de cryptocurrency wereld. Eerder waren ze hier nog niet aanwezig. De crypto exchange heeft haar lanceringsdatum op mei 2019 gezet. Zo start het bedrijf nog in de eerste helft van 2019 haar activiteiten.