IMF, XRP
Ripple

Crypto-expert doet bizarre claim: ‘IMF zal XRP prijs naar duizenden euro’s drijven’

Een crypto-expert die zichzelf ‘XRP Avengers’ noemt, beweert dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een verborgen agenda heeft om de prijs van XRP naar duizenden euro’s te drijven.

Hij suggereert zelfs dat het IMF de toekomstige prijs van XRP al heeft vastgesteld. XRP Avengers vergelijkt dit vermeende prijsbepalingsproces met het “Gold Fixing”-mechanisme dat wordt gebruikt door de London Bullion Market Association (LBMA).

In dit artikel onderzoeken we wat deze crypto-expert precies bedoelt en hoe realistisch zijn uitspraken daadwerkelijk zijn.

Pure speculatie

De crypto-expert XRP Avengers beweert dat de prijs van XRP vooraf is bepaald door een invloedrijke financiële instantie zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) of de Bank for International Settlements (BIS). Volgens hem zouden deze organisaties al besloten hebben dat de waarde van XRP in de toekomst naar duizenden euro’s zal stijgen.

Hoewel dit een gedurfde uitspraak is, ontbreekt er elk concreet bewijs om deze bewering te ondersteunen. De bewering is voornamelijk gebaseerd op speculatie, en dergelijke berichten krijgen vaak veel aandacht binnen de cryptogemeenschap, vooral omdat ze inspelen op de hoop en verwachtingen van bepaalde groepen investeerders en enthousiastelingen.

Het is echter belangrijk te benadrukken dat, hoewel het IMF en BIS interesse hebben getoond in digitale valuta en blockchain-technologie, er geen enkele verifieerbare informatie beschikbaar is die suggereert dat zij de prijs van XRP of enige andere cryptocurrency hebben vastgesteld.

Erkenning van potentieel, geen prijsbepaling

Zowel het IMF als de BIS hebben meerdere keren de potentie van digitale valuta, waaronder XRP, erkend in hun discussies en rapporten. Ze benadrukken vooral hoe deze technologieën de efficiëntie van grensoverschrijdende transacties kunnen verbeteren en bijdragen aan een beter functionerend wereldwijd financieel systeem.

Het IMF heeft bijvoorbeeld interesse getoond in het gebruik van blockchain-technologie om internationale betalingen transparanter en sneller te maken. Hoewel deze erkenning belangrijk is, moet het absoluut niet worden gezien als een aanwijzing dat het IMF betrokken is bij het bepalen van de prijs van XRP.

De referenties naar XRP door deze instellingen richten zich puur op technologische innovatie en niet op enige vorm van prijsbepaling of marktmanipulatie.

Misleidende Vergelijking met Gold Fixing

XRP Avengers trekt een parallel tussen de vermeende prijsbepaling van XRP door het IMF en het “Gold Fixing”-proces dat wordt beheerd door de LBMA. Deze vergelijking is echter fundamenteel gebrekkig. Gold fixing is een proces waarbij de prijs van goud wordt bepaald op basis van vraag en aanbod op specifieke tijden van de dag.

Dit proces is transparant en omvat meerdere marktdeelnemers. Daarentegen wordt de prijs van cryptocurrencies zoals XRP bepaald door marktdynamiek, waaronder handelsvolume, investeerderssentiment en algehele adoptiegraad.

In tegenstelling tot goud, dat een lange geschiedenis heeft als waardeopslag en ruilmiddel, zijn cryptocurrencies relatief nieuw en onderhevig aan aanzienlijke volatiliteit. De markt voor digitale activa opereert op een gedecentraliseerde manier, en geen enkele entiteit, inclusief het IMF of BIS, heeft de autoriteit of capaciteit om eenzijdig prijzen vast te stellen.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

BREAKING: Grayscale lanceert eerste XRP Trust: XRP-koers schiet omhoog
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt
Ripple’s RLUSD stablecoin: Gaat dit de volgende grote XRP koersstijging veroorzaken?
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde