Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Crypto-expert voorspelt: Bitcoin koers gaat binnen 7 maanden verdubbelen

Bitcoin (BTC) blijft maar groeien. Na een tijdelijke terugval door een marktcorrectie volgend op de introductie van Spot exchange-traded funds (ETF’s), maakt Bitcoin nu een sterke comeback. Het is zelfs de belangrijke mijlpaal van $50.000 voorbijgestreefd, wat fantastisch nieuws is.

De toekomst ziet er nog rooskleuriger uit. Crypto-analist EGRAG Crypto voorspelt dat de Bitcoin-prijs tegen september van dit jaar mogelijk kan verdubbelen.

Bitcoin op weg naar market cap van $2 biljoen

Crypto-analist EGRAG Crypto verwacht dat de marktkapitalisatie van Bitcoin tegen september 2024 zal oplopen tot $2 biljoen. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $41.700, met een marktkapitalisatie van $1015 miljard. Om de voorspelde marktkapitalisatie van $2 biljoen te halen, moet de waarde van Bitcoin in de komende zeven maanden dus verdubbelen.

Een dergelijke waardestijging zou betekenen dat de prijs van Bitcoin voor het eerst de grens van $100.000 overschrijdt. Dit zou een aanzienlijke mijlpaal zijn, ver boven het vorige recordhoogtepunt van $69.000, dat in november 2021 werd vastgesteld.

Waarom de Bitcoin koers zal gaan stijgen

EGRAG’s optimistische voorspelling steunt onder meer op de aanstaande halving, verwacht op 19 april. Dit evenement zal de beloningen voor miners halveren naar 3.125 BTC per gemined blok, een aanzienlijke vermindering vergeleken met de oorspronkelijke 50 Bitcoins die per blok werden uitgekeerd. Deze afname in beloningen zal bijdragen aan de toenemende zeldzaamheid van Bitcoin, wat op lange termijn naar verwachting een positieve invloed zal hebben op de waarde van de munt.

Verder hebben de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s, sinds hun introductie op 11 januari, een significante impact op de cryptomarkt gemaakt. Binnen een maand na lancering beheerden deze fondsen meer dan $10 miljard, wat wijst op een groeiende acceptatie van Bitcoin onder institutionele beleggers. De ETF’s van BlackRock en Fidelity, met elk meer dan $3 miljard aan nieuwe investeringen kort na hun lancering, onderstrepen deze trend. Deze ontwikkelingen benadrukken de groeiende interesse in digitale valuta en bevestigen de rol van Bitcoin ETF’s als een drijvende kracht achter verdere marktexpansie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?