Police Paris
Regulatie

Crypto-influencer gearresteerd in Hong Kong wegens associatie met JPEX

Een social media influencer met zijn basis in Hong Kong is naar verluidt in hechtenis genomen, nadat een onderzoek naar de liquiditeitscrisis bij de crypto-exchange JPEX hun mogelijke betrokkenheid aan het licht bracht.

Kantoor van arrestant is doorzocht

Volgens een rapport van de South China Morning Post is Joseph Lam (bekend als Lin Zuo) naar verluidt gearresteerd door de politie van Hong Kong vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de crypto-exchange JPEX. Lam, die op Instagram onder de gebruikersnaam ‘jolamchok’ actief is als crypto-influencer, werd door de autoriteiten vastgehouden.

Het rapport suggereert ook dat de politie zijn kantoor heeft doorzocht en bewijsmateriaal in beslag heeft genomen, waaronder een plastic zak met bankbiljetten. Volgens lokale berichtgeving heeft de Securities and Futures Commission van Hong Kong onlangs een verklaring afgegeven waarin JPEX wordt beschuldigd van het actief promoten van zijn diensten en producten bij het Hong Kongse publiek via online beroemdheden en over-the-counter geldwisselaars.

Een ander onbevestigd rapport suggereert dat Lin Zuo vermeende “schema’s” presenteerde aan een chatgroep die was opgezet voor cryptocurrency-investeringen. Eén van de vermeende slachtoffers, mevrouw Chen, zou naar verluidt overgehaald zijn om 100.000 Hong Kong-dollars ($12.800) in cryptovaluta te investeren. Het rapport zegt het volgende:

Hij (Lin Zuo) beweerde in de groep af en toe dat mensen naar hem bleven zoeken om “geld te betalen”, dreigde dat “de hoeveelheid geld op deze twee dagen vijf keer zo hoog is als normaal.

“Wat niet doodt maakt je sterker”

Op 17 september deelde de influencer een nieuwsartikel waarin hij beweerde dat hij ongedeerd was gebleven bij het JPEX-incident. In zijn bijbehorende bijschrift schreef hij: “Wat je niet doodt, maakt je sterker.”

Deze onthulling kwam voorafgaand aan het bezoek van Zuo aan de politie, vergezeld door zijn advocaten, om de benodigde informatie te verstrekken.

JPEX legde de verantwoordelijkheid voor een liquiditeitscrisis bij toezichthouders en “derde marktmakers,” wat resulteerde in een verhoging van de opnamekosten en de opschorting van bepaalde operaties op het platform. In een verklaring beloofde JPEX dat ze zich zouden inspannen om de liquiditeit van externe marktmakers zo snel mogelijk te herstellen en de opnamekosten geleidelijk terug te brengen naar normale niveaus. Gedetailleerde informatie over deze wijzigingen zal worden verstrekt zodra de onderhandelingen zijn afgerond.

Een recent rapport van de cryptobeurs Bitfinex toonde aan dat in augustus een kapitaaluitstroom van $55 miljard plaatsvond in de crypto-industrie.

Deze kapitaaluitstroom van ongeveer $55 miljard gedurende de afgelopen maand had niet alleen invloed op Bitcoin, maar ook op de liquiditeit van Ethereum en stablecoin.

Regulatie nieuws

SEC stelt Spot Bitcoin ETF van BlackRock uit
SEC vertraagt wederom besluitvorming omtrent Ark’s Bitcoin ETF-aanvraag
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers