Dollar, USD
Altcoin

Crypto-investeerder behaalt miljoenenwinst door 1 slim trucje

Op 31 januari vond er een belangrijke gebeurtenis plaats op het Solana-netwerk. Jupiter, een snelgroeiende gedecentraliseerde exchange (DEX), introduceerde zijn eigen token, JUP, middels een airdrop.

Tijdens deze airdrop werden maar liefst 1 miljard JUP-tokens verdeeld onder een selecte groep adressen. Een investeerder speelde hier slim op in en wist hier miljoenen mee te verdienen.

Een slim trucje

Uit gegevens van het analyseplatform LookOnChain blijkt dat een belegger, met de wallet-identificatie “7poJrJ”, een indrukwekkende som van $1,17 miljoen aan JUP-tokens heeft ontvangen. Dit lukte hem door in zijn eentje meer dan 9.200 adressen aan te maken, waarmee deze belegger 1% van het totale aantal adressen vertegenwoordigde die in aanmerking kwamen voor de airdrop.

Niet lang na het ontvangen van deze tokens, ging de belegger over tot de verkoop van 1,4 miljoen JUP-tokens tegen een marktwaarde van ongeveer $0,64 per stuk, wat resulteerde in een opbrengst van $898.000. Verder verstuurde de investeerder 121.000 JUP-tokens, met een marktwaarde van $77.000 op dat moment, naar cryptocurrency exchanges zoals Bybit en MEXC.

Ondanks deze verkopen, heeft de belegger ervoor gekozen om een gedeelte van de JUP-tokens te behouden; volgens de Solana blockchain explorer Solscan heeft de persoon nog steeds 319.000 van deze tokens in bezit.

Hoe maakte je kans op de airdrop?

De airdrop was specifiek ontworpen voor Solana-gebruikers die vóór 2 november 2023 een handelsvolume van ten minste $1.000 hadden gegenereerd op het Jupiter-platform. Dit impliceert dat de anonieme miljonair aanzienlijk kapitaal moest inzetten om de duizenden adressen effectief te beheren en te kwalificeren voor de airdrop.

Verder lijkt dit slechts het begin te zijn van dergelijke initiatieven. Het team achter Jupiter heeft plannen onthuld om 4 miljard JUP-tokens te verdelen uit de totale voorraad van 10 miljard tokens. Van deze distributie is voorgenomen dat 50% ten goede komt aan de gemeenschap via airdrops en andere stimuleringsprogramma’s, terwijl de resterende 50% is gereserveerd voor het team van Jupiter en voor operationele kosten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana introduceert nieuwe Web3-smartphone: de Seeker
Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Solana breekt record met meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13