Crypto Crash
Regulatie

Crypto-koersen dalen na ontkenning Bitcoin ETF-goedkeuring door SEC

De cryptomarkt en aandelen van gerelateerde blockchainbedrijven ondervonden vandaag een aanzienlijke neergang na een verklaring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze meldde dat hun officiële account op platform X gehackt was en verduidelijkte dat er nog geen enkele spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd was.

Wat is er gebeurd?

Een onjuist bericht, kortstondig gepubliceerd via het gehackte SEC-account, claimde dat verschillende Bitcoin ETF’s waren goedgekeurd, wat een razendsnelle stijging veroorzaakte. Bitcoin klom daardoor meer dan 5% naar $48.000, maar deze winst werd snel tenietgedaan door de tegenstrijdige berichten van de toezichthouder.

SEC-voorzitter Gary Gensler kwam snel in actie met een correctie na het verschijnen van de misleidende tweet. Enkele minuten na de originele tweet van het hoofdaccount, die om 22:11 Nederlandse tijd was gepost, weerlegde hij de valse informatie.

“Tot op heden heeft de SEC nog geen goedkeuring verleend voor de notering en handel van op Bitcoin gebaseerde exchange-traded products,” verklaarde Gensler duidelijk op dinsdagmiddag.

Cryptomarkt kleurt rood

Sinds de publicatie van het valse bericht heeft de koers van Bitcoin een daling van meer dan 3,5% ondergaan, waarmee het tot een niveau van $45.000 is gezakt. Deze neerwaartse trend is ook waarneembaar bij andere grote cryptomunten; zo heeft Solana een verlies geleden van 6,5% en Cardano is met 3,5% gedaald.

Opmerkelijk genoeg is Ethereum de uitzondering in deze neergaande markt, aangezien het vandaag een winst heeft weten te behalen van 3,5%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?