Bitcoin stijgt
Nieuws

Crypto markt herstelt: Bitcoin boven $60.300 terwijl renteverlaging Fed nadert

De Federal Reserve (Fed) staat op het punt om voor het eerst sinds de COVID-19-pandemie de rente te verlagen. Deze stap kan aanzienlijke schommelingen veroorzaken op de cryptomarkt, vooral voor Bitcoin, waarschuwen analisten.

Verwachte volatiliteit rond renteverlaging

De koers van Bitcoin is recent gestegen tot boven de $60.300, wat wijst op een toenemend optimisme op de markt in aanloop naar de rentevergadering van de Fed op 18 september. Analisten van Bitfinex benadrukken echter dat de marktbeweging sterk zal afhangen van de omvang van de renteverlaging. Ze verklaren:

“Afhankelijk van of de rente met 25 of 50 basispunten wordt verlaagd, kan het marktsentiment variëren van optimistisch tot voorzichtig. Deze volatiliteit zal waarschijnlijk zichtbaar zijn in zowel de ETF- als de perpetual markten, die grotere schommelingen kunnen laten zien.”

Vooruitzichten op een Bitcoin-uitbraak in oktober

Steeds meer experts voorspellen een mogelijke uitbraak van Bitcoin in oktober, geholpen door de verwachte renteverlaging. Een verlaging zou namelijk meer liquiditeit in de markt kunnen brengen, wat historisch gezien gunstig is voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Bitfinex-analisten zijn ook positief. Ze vertellen: Onze eerdere voorspelling dat de dip naar $52.756 op 6 september een lokale bodem kon zijn, is bevestigd. Sindsdien is de prijs met meer dan 15% gestegen, ondersteund door een instroom van $403,9 miljoen in Bitcoin ETF’s afgelopen week.”

Renteverlaging van 25 of 50 basispunten?

De exacte omvang van de verwachte renteverlaging blijft onzeker. Volgens gegevens van de CME FedWatch-tool is er een kans van 33% op een verlaging van 25 basispunten, terwijl een verlaging van 50 basispunten een kans van 67% heeft.

Ondanks de verwachtingen voor een agressievere verlaging, verwachten Bitfinex-analisten een kleinere verlaging: “De kerninflatie blijft relatief sterk, wat de Fed voorzichtig kan maken. Wij denken dat een verlaging van 25 basispunten waarschijnlijker is dan de agressievere optie van 50 basispunten.”

Positieve vooruitzichten voor Bitcoin

Mocht de Fed de rente verlagen, dan zou Bitcoin in een goede positie kunnen komen voor een sterke rally. Historisch gezien zijn oktober, november en december bullish maanden voor Bitcoin. Sommige analisten voorspellen zelfs dat de koers in de komende drie maanden boven de $92.000 kan uitkomen als de huidige trend zich voortzet.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’