crypto prijs stijgt
Bitcoin

Crypto ‘relief rally’ mogelijk net begonnen, verkopers uitgeput

De cryptomarkt lijkt vooralsnog vastberaden te zijn om de bloederige daling van vorige maand achter zich te laten. Hoewel het nog te vroeg is om te spreken van een trendommekeer, vertoont Bitcoin (BTC) bemoedigende signalen. De cryptomarkt zou klaar kunnen zijn voor een ‘relief rally’, waarbij sommige analisten suggereren dat de verkoopdruk op de beurzen is afgenomen.

Positiever Bitcoin sentiment

Bitcoin is sterk aan de nieuwe maand begonnen. De Bitcoin koers heeft een piek voorbij de $63.000 neergezet en lijkt zijn steun te hebben gevonden op $62.500. 

Dankzij de prijsstijging is de gevarenzone rond $61.000 voor nu achter ons gelaten. Hoewel het gevaar nog niet volledig is vermeden, lijkt de prijsactie te suggereren dat de weg omhoog weer is ingeslagen.

Achter de schermen zijn er nog meer optimistische signalen die wijzen op een voortzetting van de opwaartse trend. Blockchain-analyseplatform Santiment liet eerder vandaag op socialmediaplatform X weten dat er ‘’alle reden is om optimistisch te zijn’’, verwijzend naar de capitulatie van kleine handelaren. ‘’De negativiteit van de massa en de verliezen van de gemiddelde handelaar betekenen dat een relief rally misschien net begint,’’ aldus Santiment.

Minkyu Woo, een geverifieerde analist bij CryptoQuant, had een soortgelijke reden om optimistisch te zijn. Hij verklaarde in een bericht van 1 juli dat verkopers “eindelijk uitgeput zijn.”

Woo merkte op dat de uitstroom van USDT op cryptobeurzen zich in een dalende trend bevindt sinds een overduidelijke piek in juni. Wanneer investeerders hun cryptomunten vasthouden in plaats van ze om te zetten in USDT en op te nemen, blijven deze activa in de markt. Dit duidt op een vermindering van de verkoopdruk en is een bullish signaal.

“Dit zou kunnen betekenen dat het beleggerssentiment positiever is geworden na de Bitcoin halving,” zo concludeerde Woo.

Ommekeer BTC koers in juli?

Of Bitcoin de komende maand zijn verliezen van juni weg kan spoelen valt nog te bezien. Op basis van historische data zijn de verwachtingen voor juli echter groot. Gisteren kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de koers in het verleden steeds in juli flink omhoog schoot in juli wanneer juni negatief eindigde.

Bitcoin is vijf keer onderuit gegaan in juni en veerde iedere keer sterk op een maand later. Gemiddeld heeft Bitcoin zelfs een stijging van bijna 18% laten zien na een bloederige junimaand. Of de geschiedenis in herhaling zal treden is natuurlijk allerminst een garantie, maar het biedt hoe dan ook hoop voor Bitcoiners.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten