Shiba inu, SHIB
Shiba Inu

Crypto whales kopen massaal Shiba Inu (SHIB): Wat betekent dit voor de koers?

De koers van Shiba Inu (SHIB) is de afgelopen week met bijna 12% gestegen, wat al goed nieuws is. Maar er is potentieel voor nog meer groei. Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat whales op grote schaal SHIB aan het kopen zijn. Deze aankopen door grote investeerders wakkeren speculaties aan over een mogelijke forse prijsstijging.

Toename in aankopen door grote SHIB-houders

De toegenomen activiteit onder grote SHIB-houders is duidelijk zichtbaar in meerdere grote transacties, zoals een aankoop van $1 miljoen aan SHIB-tokens door market maker Wintermute. Ook on-chain data laat een sterke stijging zien in het aantal transacties boven de $100.000; in de afgelopen 24 uur is het volume van dergelijke transacties met 71% gestegen, wat neerkomt op meer dan 2,1 biljoen SHIB-tokens ter waarde van $30 miljoen.

Het feit dat whales op dit moment SHIB-tokens aan het kopen zijn, kan wijzen op een mogelijke aankomende prijsstijging. Dit komt omdat grote investeerders vaak over geavanceerde marktinzichten en -informatie beschikken, waardoor hun koopgedrag vaak een voorbode is van toekomstige koersbewegingen.

Bovendien bevindt de huidige prijs van SHIB zich op een relatief laag niveau, met een koers van $0,000015, wat nog altijd meer dan 86% lager is dan de all-time high (ATH) die in oktober 2021 werd bereikt. Dit lage prijsniveau kan voor whales een aantrekkelijk instapmoment zijn, wat de speculaties over een mogelijke prijsstijging verder voedt.

Nieuwe ontwikkelingen binnen het Shiba Inu-ecosysteem

De whales lijken te anticiperen op enkele interessante ontwikkelingen binnen het Shiba Inu-ecosysteem. Het team achter het netwerk heeft namelijk de lancering aangekondigd van een vernieuwde versie van het Shiba Eternity-spel, dat nu draait op de Shibarium-blockchain.

Volgens marketingleider Lucie gaat deze update verder dan alleen technische verbeteringen; het markeert ook de overgang naar Web3, waarbij spelers gebruik kunnen maken van non-fungible tokens (NFTs).

Shiba Eternity is een blockchain-gebaseerd kaartspel waarin spelers eigendommen, zoals in-game kaarten, als NFTs kunnen bezitten en verhandelen. Met de toevoeging van een competitieve toernooimodus en seizoensgebonden evenementen hoopt het spel de interactie binnen het Shiba Inu-ecosysteem te vergroten. De open bèta zal binnenkort beschikbaar zijn voor een breder publiek.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Shiba Inu nieuws

Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen
Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13