Hack Nieuws

Hack Nieuws

Cryptocurrency scammers hacken Trump’s campagnewebsite vlak voor verkiezingen

Naar verluidt is één van de websites van de herverkiezingscampagne die momenteel in de Verenigde Staten (VS) bezig is voor korte tijd onleesbaar gemaakt. De hackers wisten één de websites binnen te dringen en werd de tekst die daarop stond vervangen door een parodie-bericht van het bekende FBI-bericht ‘deze site is in beslag genomen’.


Hackers nog onbekend

De hackers die de website voor korte duur wisten te veranderen, zijn op dit moment nog onbekend. Hierbij is het vermeldenswaardig dat geen enkele grotere hackersgroep, zoals bijvoorbeeld Anonymous of Lazarus, de hack geclaimd heeft. Verwacht wordt hierdoor dat zij hier niets mee te maken hebben. Naar verluidt hebben de hackers wel zeer strikte informatie op de website gevonden. Hiernaast werden mensen aangemoedigd om in feite te stemmen of deze informatie vrij moest worden gegeven, door betalingen te verrichten aan 2 Monero (XMR)-wallets.

Er is volgens de hackers bewijs gevonden dat Trump samen met zijn regering in verband kan worden gebracht met ‘de oorsprong van het Covid-19-virus’. Er zouden echter geen verdere aanwijzingen zijn dat de betrokken personen over dergelijke informatie beschikken.


Onbekend of hackers data in handen hebben

Het is echter niet bekend of de hackers daadwerkelijk data in handen hebben. Hier zouden namelijk geen aanwijzingen voor zijn geweest. Tim Murtaugh, de campagnecommunicatiedirecteur van Trump, heeft de hack-aanval inmiddels bevestigd. Volgens hem zou geen gevoelige informatie hierbij kwijt geraakt zijn, op wat voor wijze dan ook.


Opmerkelijke beweringen Trump

Recentelijk werd nog door Donald Trump beweerd dat niemand zou worden gehackt. Slechts enkele dagen later werd het Twitter-account van de Amerikaanse president echter door een Nederlandse onderzoeker gehackt. Dit proces bleek niet lastig; slechts na enkele keren raden wist de onderzoeker het wachtwoord ‘maga2020’ (Make America Great Again 2020) te raden, waarna hij toegang had tot het account.

Nu is wederom een eigendom van Trump gehackt. De website is inmiddels echter weer hersteld naar zijn oorspronkelijke staat. Het moet nog blijken of er inderdaad daadwerkelijk gevoelige data gestolen is. De wereld van crypto’s kijken met veel interesse naar de Amerikaanse verkiezingen. De resultaten hiervan zouden de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk kunnen beïnvloeden. Het is echter nog niet bekend hoeveel deze prijzen beïnvloed zullen worden.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten