Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
In Australië zijn op 19 juni diverse netwerken die actief waren in het land gehackt na een cyberaanval op enorme schaal. De hackers konden het netwerk naar verluidt binnentreden door een kwetsbaarheid te misbruiken die in verband staat met malware-aanvallen en cryptojacking.
Dit is naar buiten gekomen via een rapport gepubliceerd op de overheidssite van Australië. Uit dit rapport blijkt dat misbruik is gemaakt van 4 kritieke kwetsbaarheden in de gebruikersinterface van Telerik. Door deze kwetsbaarheden waren hackers in staat om malware in de vorm van cryptojackers in het netwerk te injecteren. Hierdoor werden meerdere slachtoffers gemaakt, waaronder naar verluidt ook crypto-mining-applicaties met een reeks miners als ondersteuning. Hierdoor werd een gedeelte van deze miners omgeleid naar andere crypto-adressen. Het lastige hieraan is dat deze adressen vaak willekeurige tekens zijn, waardoor het mogelijk is dat een dergelijke hack pas na een lange periode ontdekt wordt. Inmiddels zijn de kwetsbaarheden naar verluidt opgelost.
Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.
Een aantal functionarissen in Australië suggereren dat China achter de enorme cyberaanval zou zitten, aangezien er diplomatieke problemen zijn rondom deze landen. Ook zou China bezitten over de PlugX-malware, de malware die tijdens deze aanval ook is ingezet. China zou dit naar verluidt ook daadwerkelijk inzetten als wapen, aldus de suggesties. Of dit echter ook klopt is niet bekend. De Chinese regering heeft alle claims op dit moment afgewezen.
Dergelijke hacks komen helaas steeds vaker in het nieuws. Zo werd eind februari bekend dat er weer een cryptocurrency exchange, dit keer Coinhako, was gehackt en hierdoor opnames voor een bepaalde tijd heeft moeten stopzetten. Wil jij meer weten over deze hack? Check dan even dit artikel.
In maart werd bekend dat er ruim $140 miljoen uitbetaald is aan ransomware hackers. Dit werd duidelijk na een onderzoek vanuit de VS naar ransomware met Bitcoin (BTC). Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.
Ook werd in maart bekend dat Chinezen naar verluidt omgerekend $100 miljoen zouden hebben witgewassen voor een groep van Noord-Koreaanse hackers. Hiermee zouden naar verluidt internationale sancties worden omzeild. Benieuwd? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.
Tot slot werd afgelopen maand bekend dat Noord-Koreaanse hackers een wereldwijde COVID-19-phishingcampagne gelanceerd hebben. Het doel? De wereldwijde pandemie gebruiken om zoveel mogelijk slachtoffers te maken waardoor zoveel mogelijk geld wordt binnengehaald. Benieuwd naar wie dit zijn en meer? Klik dan hier om rechtstreeks naar het artikel te gaan.