Bitcoin koers
Bitcoin

Cryptomarkt koerst naar beneden na daling van tech-aandelen

Het lijkt erop dat de Bitcoin rally afkoelt. Woensdag daalde de grootste cryptocurrency, Bitcoin, met 2,5%, waardoor de eerste opeenvolgende dip van het jaar registreerde. Naast BTC daalden ook andere crypto munten zoals Ether (ETH) en Cardano (ADA) in waarde.

BTC koers
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Techaandelen krijgen het zwaar te verduren

Geheel verassend is de dip niet. De crypto koersen blijven namelijk sterk gecorreleerd met tech-aandelen, die de afgelopen dagen ook gedaald zijn.

De tech-aandelen zetten een daling in toen naar buiten kwam dat de toekomst van Microsoft er slechter uitziet dan verwacht. Vooral de dalende vraag naar clouddiensten is slecht nieuws voor het bedrijf. Ondanks dat rapporteerde het tech-bedrijf verrassend sterke resultaten voor het laatste kwartaal.

Veel van de recente volatiliteit op zowel de aandelen als cryptomarkt is toegeschreven aan handelaren die speculeren op wereldwijde centrale banken die het monetaire beleidsbewegingen versoepelen in de lopende strijd tegen inflatie. Als dit niet gebeurd zouden de koersen nog wel eens verder kunnen dalen. Aan de andere kant zou een versoepeling de koersen juist flink kunnen opstuwen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?