crypto kopen en verkopen
Bitcoin

Cryptomarkt zet tanden op elkaar voor optiedeadline Bitcoin en Ethereum

De cryptomarkt bereid zich voor op een drukke vrijdag, omdat de opties van Bitcoin en Ethereum op het punt van verlopen staan. Volgens data van Greeks.live gaat het om 25.000 Bitcoin aan opties met een put-call verhouding van 0,7 en een “maximale pijngrens” van 29.000 dollar.

Wat is de maximale pijngrens?

De “maximale pijngrens” is een term die vaak wordt gebruikt in de optiemarkt en verwijst naar het punt waarop optiehouders de meeste pijn zullen voelen. Deze grens wordt berekend door te kijken naar de totale waarde van alle opties die uitstaan op een bepaalde onderliggende waarde en vervolgens te bepalen welke prijs de minste waardevermindering veroorzaakt voor alle optiehouders.

Met andere woorden, de “maximale pijngrens” is het punt waarop de meerderheid van de opties waardeloos zal aflopen, waardoor de maximale pijn wordt veroorzaakt voor de optiehouders. Dit punt kan van dag tot dag veranderen, afhankelijk van de bewegingen van de onderliggende waarde en de uitoefenprijzen van de uitstaande opties.

Het concept van de “maximale pijngrens” kan handig zijn voor handelaren die proberen te anticiperen op de prijsbewegingen van de onderliggende waarde, omdat het kan helpen bij het bepalen van mogelijke niveaus van ondersteuning of weerstand. In dit geval ligt voor Bitcoin dus de focus op de 29.000 dollar.

Hoe gaat het met Ethereum?

Wat Ethereum betreft verlopen er vandaag voor 217.000 Ethereum aan opties met een put-call verhouding van 0,83 en een maximale pijngrens van 1.950 dollar. In principe betekent een put-call verhouding van onder de 1,00 dat er meer mensen hebben ingezet op een daling dan op een stijging.

We spreken van een put als mensen een optie kopen die winst pakt bij een daling van de asset in kwestie. Wat dat betreft bereikt Ethereum op de koers van 1.950 dollar dus de maximale pijn voor mensen die hebben ingezet op een daling van de koers.

Meestal zien we dat de koers in aanloop naar het verlopen van een gigantische hoeveelheid opties een beetje volatiel kan worden. Dat is omdat handelaren met elkaar proberen te spelen en elkaar pijn proberen te doen rond deze grenzen.

Ethereum nieuws

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken