Bitcoin ETF
Bitcoin

CryptoQuant: Bitcoin kan verdubbelen in waarde bij goedkeuring ETF

Volgens een recent rapport van blockchain analysebedrijf CryptoQuant, kan de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) stijgen tot $900 miljard indien een Spot exchange-traded fund (ETF) wordt goedgekeurd.

Deze goedkeuring kan een aanzienlijke stroom van investeringen naar de markt brengen, wat de prijs van Bitcoin kan opdrijven. Bovendien kan dit effect zich uitbreiden naar andere cryptocurrencies. CryptoQuant voorspelt zelfs dat de totale cryptomarkt met ongeveer $1 biljoen kan groeien, wat bijna een verdubbeling zou betekenen van de huidige marktkapitalisatie van $1,13 biljoen.

Deze schattingen zijn deels gebaseerd op de vermogensbeheerders die een ETF-aanvraag hebben ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als deze vermogensbeheerders slechts 1% van hun totale beheerd vermogen aan deze ETF’s toewijzen, vertegenwoordigt dit een waarde van bijna $155 miljard, wat bijna een derde is van de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin.

Bitcoin prijsvoorspelling

Volgens CryptoQuant kan de prijs van Bitcoin stijgen naar een waarde tussen de $50.000 en $73.000 als een bepaald scenario zich voordoet. Echter, andere analisten, waaronder Alex Krüger, zijn voorzichtiger in hun schattingen. Krüger verwacht dat de prijs van BTC bij goedkeuring met zo’n 20% kan toenemen, wat zou resulteren in een waarde tussen de $38.000 en $40.000.

ETF gerucht laat Bitcoin stijgen

Eerder deze week gaf een incident een voorproefje van wat de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF zou kunnen betekenen voor de markt. Na een onjuist bericht van het crypto nieuwsplatform Cointelegraph, schoot de BTC koers omhoog met 10%. De waarde van Bitcoin bereikte tijdelijk meer dan $30.000 voordat het terugzakte naar de regio van $28.500. Opmerkelijk is dat de digitale munt nog steeds op een hogere waarde handelt dan vóór de publicatie van het foutieve nieuws.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%