Bitcoin crash
Bitcoin

CryptoQuant voorspelt gigantische koersdaling voor Bitcoin

Het on-chain analyseplatform CryptoQuant gelooft dat er een diepe correctie aankomt voor Bitcoin, terwijl de markt in afwachting is van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs. In een nieuw onderzoeksrapport zegt CryptoQuant dat de goedkeuring van de Bitcoin ETFs ergens deze maand een “sell-the-news” gebeurtenis kan worden, omdat Bitcoiners momenteel op een gigantische winst zitten.

Gaan Bitcoiners winsten nemen?

Volgens het on-chain analyseplatform gaan handelaren mogelijk profiteren van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs door hun winsten te nemen.

“Marktanalisten kennen een kans van 90 procent toe aan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten van 8 tot 10 januari 2024. Wij zijn van mening dat de ETF-goedkeuring een ‘sell-the-news’ gebeurtenis kan zijn, omdat marktdeelnemers op grote ongerealiseerde winsten zitten”, aldus CryptoQuant.

Mocht Bitcoin een correctie zien als gevolg van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs, dan voorspelt CryptoQuant dat Bitcoin met bijna 30 procent kan zakken vanaf zijn huidige koersen op basis van één metriek.

“In dit scenario kan de Bitcoin koers tot 32.000 dollar zakken, waar de gerealiseerde prijs van korte-termijn holders ligt”, zo schrijft het platform. De gerealiseerde prijs is de gemiddelde inkoopprijs van deze groep investeerders.

Wie zijn de korte-termijn holders?

Korte-termijn holders zijn een begrip binnen de industrie die zich focust op on-chain analyse voor Bitcoin.

We definiëren korte-termijn holders hierin als mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen in bezit hebben. De Realized Price van deze groep vertegenwoordigt dus de gemiddelde inkoopprijs van deze mensen, die rond de 32.000 dollar zou liggen.

Een terugval naar die koers zou de meeste winsten van investeerders die de afgelopen vijf maanden instapten weer volledig uitwissen.

Op het moment van schrijven is daar nog geen sprake van, want de Bitcoin koers handelt momenteel op 45.230 dollar en lijkt vooral weer het bullish momentum te pakken te hebben.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging