Cubanen gebruiken Bitcoin voor toegang tot wereldeconomie

Bitcoin handel creeërt opties voor burgers in het door communisten geregeerde Cuba. Cuba is al jaren financieel geïsoleerd door een handelverbod van de US.


Cryptocurrencies inslaan

Een rapport van 12 september door U.S. News beweert dat Cubanen met de recente komst van mobiel internet in het land steeds meer cryptocurrencies kopen om online aankopen te doen, evenals om te investeren en te handelen.


“Nieuwe deuren openen”

Zonder toegang tot bankpassen of creditcards voor internationaal gebruik, zijn cryptocurrency-aankopen een welkome gelegenheid voor de lokale bevolking. In een interview met U.S. News zei de lokale inwoner Jason Sanchez, dat cryptocurrencies “nieuwe deuren openden” voor Cubanen.

Sanchez zei dat hij dankzij Bitcoin nu aankopen in een online Chinese winkel kon doen. Hij kocht hier reserveonderdelen voor zijn reparatiewerkplaats voor mobiele telefoons in Havana.

Alex Sobrino is de oprichter van Telegram-kanaal CubaCripto. Hij schatte dat ongeveer 1.000 Cubanen cryptocurrencies gebruikten:

“We gebruiken cryptocurrencies om onze mobiele telefoons te verbeteren, online aankopen te doen en er zijn zelfs mensen die er hotelkamers mee reserveren.”

Met name doordat er weinig creditcards in omloop zijn, moeten veel lokale crypto-gebruikers naar verluidt familieleden in het buitenland vragen om hulp. Hun familieleden moeten hen helpen met het betreden van de cryptocurrency-markten of het aansluiten bij sociale mediakanalen zoals CubaCrupto.

Cash-for-Bitcoin-uitwisselingen in persoon zijn ook mogelijk opties meldt het verslag. Hierbij wordt een mobiel of laptop gebruikt om de transactie uit te voeren,


Een oplossing voor financiële uitsluiting

Ongeveer 1.300 gebruikers gebruiken momenteel Fusyona. Fusyona beweert de eerste cryptocurrency-exchange van Cuba te zijn. Het platform biedt mensen in het buitenland de mogelijkheid om remittances naar Cuba te verzenden of om via een grotere exchange in negen verschillende cryptocurrencies te beleggen. Deze services worden tot 10% in rekening gebracht. Fusyona-oprichter, genaamd Adrian C. Leon, vertelde US News:

“Voor buitenlanders is cryptocurrencies gewoon een andere optie. Maar voor Cubanen is het een noodzaak en kan het een oplossing zijn voor hun uitsluiting van de wereldwijde financiële gemeenschap.”

Sobrino merkte op dat er onzekerheid en angst blijft bestaan ​​over hoe de overheid zou kunnen reageren op de nieuwe trend van cryptocurrency. Fusoyana is met name geregistreerd in Brazilië, maar is begonnen aan gesprekken met centrale bankfunctionarissen in Cuba. Dit doen ze om te onderzoeken of het platform formele goedkeuring kan krijgen in Cuba.

“We maken ons zorgen dat de overheid ons beperkt, dingen verbiedt, begint te zeggen dat dit illegale verrijking is”, zei hij.

De centrale bank van Cuba heeft naar verluidt eerder deze week bekendgemaakt dat zij de voordelen en risico’s van digitale valuta’s onderzocht.

In juli sprak de Cubaanse minister van Economie, genaamd Alejandro Gil Fernandez, namens het land. Hij zei dat de regering academici raadpleegde om het mogelijke gebruik van cryptocurrency te onderzoeken. Het onderzoek kijkt naar de mogelijkheden voor nationale, maar ook internationale commerciële transacties.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken