Exchange Nieuws

CZ: desinteresse van traditionele financiële wereld in crypto is een grote fout

De traditionele financiële industrie is duidelijk geschrokken van de zwakte van de crypto-wereld in 2022. Als reactie daarop proberen verschillende partijen hun exposure op de industrie te verlagen. Binance CEO Changpeng Zhao is ervan overtuigd dat dit een fout is en in de toekomst mogelijk een negatief effect heeft op deze partijen.

Het vertrouwen is weg

Dat het vertrouwen even verdwenen is mag geen grote verrassing zijn. De implosies van bedrijven als FTX en Terraform Labs is natuurlijk niet heel hoopgevend. Wat dat betreft is het logisch dat vanuit verschillende hoeken het vertrouwen weg is en dat de industrie dat weer langzaam moet opbouwen.

Hoewel dat op dit moment de adoptie van Bitcoin en crypto vertraagt, is het volgens Changpeng Zhao niet slim van traditionele spelers om uit de markt te blijven. Volgens de flamboyante CEO van Binance kan die beslissing ze over 10 tot 20 jaar weleens de kop kosten.

Al geeft CZ wel toe dat ondernemers als Sam Bankman-Fried de industrie een paar jaar terug in de tijd plaatsten. “Wetgevers zullen de industrie terecht onder de loep nemen, wat wellicht zelfs een positieve ontwikkeling is als ik heel eerlijk ben,” aldus een duidelijk Changpeng Zhao.

Het beleid van Binance

Er gaan weleens geruchten dat medewerkers van Binance aan insider-trading doen. Zij weten in principe voordat de rest van de markt daarvan op de hoogte is over mogelijke listings op het beursplatform. Op dat front hanteert het beursplatform dan ook een zero-tolerance beleid. Zodra ze er achterkomen dat iemand met voorkennis handelde, dan is diegene meteen zijn baan kwijt.

“Iedere medewerker moet een asset die hij koopt tenminste 90 dagen vasthouden en bestuurders van Binance moeten hun handelsactiviteit ieder kwartaal delen,” aldus een woordvoerder van Binance tegenover Cointelegraph. In 2018 ging het nog om een periode van 30 dagen, maar die is inmiddels dus verlengd naar 90 dagen om nog meer zekerheid in te bouwen.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden