Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

David Puell: “Dit is er nodig om een nieuwe Bitcoin bullmarkt te starten”

Bitcoin heeft volgens analist David Puell nog het signaal van één on-chain indicator nodig om de klassieke bullmarkt te laten beginnen. In een tweet van 17 december schrijft Puell dat het einde van de bearmarkt nu eindelijk in zicht is.

Waar kijkt Puell naar?

Volgens Puell zijn er in ieder geval al twee zaken die in het voordeel van Bitcoin spreken. Ten eerste het feit dat lange-termijn holders geenszins van plan zijn om hun Bitcoin te verkopen, ondanks dat we 70 procent van een all-time high verwijderd zijn. Ten tweede zijn de meeste “speculanten” of “toeristen” inmiddels verdwenen. Die zijn holders die instappen met het idee om snel rijk te worden. Volgens Puell zijn die inmiddels wel weer verdwenen.

Alles wat nu nog mist voor een bullmarkt is volgens Puell een verhoging van de activiteit op het netwerk. “On-chain zijn er drie factoren nodig voor een bullmarkt. Het eerste is het juiste hodl-gedrag van lange-termijn investeerders. Als tweede zijn er pijnlijke verliezen voor korte-termijn speculanten nodig en als derde en laatste moet de netwerkactiviteit omhoog”, zo vat Puell de boel samen.

“Persoonlijk zie ik het eerste en tweede vereiste, maar is het derde vereiste nog niet uitdrukkelijk aanwezig. Wat dat betreft is het dus nog even afwachten voordat de vlag uit kan en de Bitcoin koers weer naar boven beweegt, als we de analyse van Puell mogen geloven.

Bitcoin gedraagt zich niet anders

Een andere analist, Dilution-proof, kijkt er weer heel anders naar. Die besloot om de huidige bearmarkt te vergelijken met die uit het verleden. Dit deed Dilution-proof op basis van de zogenaamde Market-Value-to-Realized-Value Temperature (MVRVT). Wat opvalt als we naar de onderstaande afbeelding kijken, is dat de koers zich inderdaad niet anders gedraagt dan in andere jaren. Sterker nog, het lijkt erop dat Bitcoin de voorgaande cycli bijna kopieert.

Wat dat betreft lijkt het alsof we ons geen zorgen hoeven te maken. Bitcoin is bezig met een klassieke bodemformatie. “Bitcoin doet wat het normaal gesproken ook doet op dit moment in de cyclus”, aldus Dilution-proof. Het valt inderdaad lastig te ontkennen dat de huidige cyclus extreem veel op die van de vorige jaren lijkt.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13