Litecoin

De activiteit op het netwerk van Litecoin gaat door het dak

De activiteit op het netwerk van Litecoin gaat door het dak in aanloop naar de halving en lijkt daarmee een bekend patroon te volgen. Voor nu staat de halving voor augustus 2023 op de planning en komt deze belangrijke gebeurtenis dus steeds dichterbij. Binnen de industrie ziet men Litecoin als het zilver ten opzichte van Bitcoin dat als het digitale goud fungeert.

Voor Litecoin betekent de volgende halving dat de bloksubsidie van 12,5 Litecoin per blok naar 6,25 Litecoin per blok zakt.

Sterke koersprestaties

Waar het kleine broertje vandaag met een kleine daling van 1,69 procent moet dealen, staat er voor de afgelopen week juist een stijging van 6,35 procent op de borden. Daarmee staat Litecoin op een koers van 90,68 dollar en heeft het project een market cap van 6,62 miljard dollar.

Dat zijn serieuze bedragen voor een munt die tot op heden geen gigantisch belangrijke rol speelt op het financiële wereldtoneel. Wellicht kan de halving van augustus 2023 daar in enige mate verandering in brengen.

Op dit moment lijkt vooral de activiteit op het netwerk op te pikken als gevolg van het enthousiasme over de halving. Zo is bijvoorbeeld het aantal adressen met een positieve balans gestegen naar 8,5 miljoen stuks. Het leger van hodlers lijkt ook op de blockchain van Litecoin te groeien en te groeien.

Institutionele interesse?

Het on-chain analysebedrijf Santiment durft zelfs te stellen dat de toename van de activiteit op het netwerk van Litecoin betekent dat de institutionele interesse in de munt toeneemt. Er was zelfs sprake van een korte periode waarin het aantal nieuwe Litecoin-adressen sterker toenam dan dat van Bitcoin.

Dat zijn zaken die niet vaak voorkomen in deze wereld. Bitcoin is immers verreweg nog steeds de meest dominante munt op de markt. Dat neemt niet weg dat projecten als Litecoin soms de spotlights kunnen stelen als er belangrijke zaken op de kalender staan.

Nu heeft Litecoin zijn halving voor die van Bitcoin (april 2024) en lijkt de aandacht zich dus voor een gedeelte naar het kleine broertje van Bitcoin te verleggen. Wat dat uiteindelijk voor de koers van Litecoin zal betekenen voor dit jaar is nog onduidelijk, maar het is in theorie lastig om te bedenken waarom de impact van de halving negatief zal zijn.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?