Bitcoin

“De Bitcoin bubbel zal vroeg of laat barsten”

De Russische politicus genaamd Anatoly Aksakov vertelt dat alle overheden de Bitcoin zouden moeten verbieden als betaalmethode. In een interview met het persbureau TASS voerde Aksakov aan dat Bitcoin door niets wordt ondersteund en dat de Bitcoin-bubbel dus vroeg of laat op het punt staat te barsten. “Ik denk dat de Bitcoin bubbel vroeg of laat wel zou moeten barsten.”


Aksakov: ‘De Bitcoin bubbel zal barsten’

Aksakov drong ook aan op strikte regelgeving voor Bitcoin, en suggereerde dat wereldwijde regeringen het waarschijnlijk als betaalmethode zouden moeten verbieden. Rusland heeft al vanaf 1 januari 2021 alle crypto-betalingen verboden.

Aksakov verklaarde: “Het is noodzakelijk om alle kanalen af te sluiten voor het gebruik van Bitcoin om drugshandel, terroristische operaties, witwassen van geld, corruptieplannen, enzovoort te financieren.”

Aksakov is niet de enige die beweert dat Bitcoin een bubbel is. Michael Hartnett, strateeg bij Bank of America Securities, voerde aan dat Bitcoin er begin januari 2021 uitziet als een enorme bubbel. Ook de president van de Europese Centrale Bank, genaamd Christine Lagarde, heeft mensen gewaarschuwd voor de digitale valuta. Ze vertelde dat mensen op moeten letten met investeren aangezien het een zeer speculatieve activa is. Daarnaast wees ze erop dat het bijdraagt aan het witwassen van geld.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?