Cardano
Cardano

De Cardano hard fork komt eraan, gaat de koers stijgen?

De prijsstijging van Cardano die we deze week hebben gezien, is een zich herhalende trend in de geschiedenis bij een opbouw naar hard fork-evenementen.

Zal ADA dezelfde prijstrend laten zien tijdens een bearmarkt?

De Cardano koers is in de afgelopen 24 uur met 9,4% gedaald. Momenteel ligt de prijs van 1 ADA token rond de $0,57. Deze terugval in de prijs volgt nadat de munt de dag ervoor met meer dan 30% was gestegen.

De prijs lijkt zich hetzelfde te gedragen op het moment voor hard-fork evenementen. Er zijn drie van deze momenten geweest in de geschiedenis van de munt. Het lijkt erop dat het aanstaande Vasil-hardfork-evenement een vergelijkbaar effect kan hebben.

De vorige drie hard fork-evenementen waren echter tijdens een bull markt, in tegenstelling tot de huidige opkomende hard-fork. Dit kan betekenen dat ADA dit maal een solide prijsbodem vaststelt om vanaf te lanceren, in plaats van direct een bullish rally aan te gaan.

ADA-prijs trekt iets terug. Bron: TradingView

Op de dagelijkse grafiek hierboven is te zien dat de prijs van ADA gestegen tot boven de 20 Moving Average (gele lijn) en heeft geprobeerd de 50 MA (oranje lijn) te testen. Vlak na de de poging om de 50 MA lijn te doorbreken zag Cardano een lichte terugval in prijs.

Een kleine terugval op dit moment kan echter gezond zijn. Zeker als de prijs boven de 20 MA-lijn kan blijven. Hierdoor kan ADA een solide basis leggen om van start te gaan als de Vasil-hard-fork nadert. Als belegger is het echter wel verstandig om voorzichtig te zijn, aangezien de Cardano prijs mogelijk zou kunnen terugvallen naar het niveau van $0,52 voordat hij weer stijgt.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?