Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

De discussie: gaat de Bitcoin stijgen of dalen?

Bitcoin worstelt enorm om boven de $10.000 – $10.500 weerstand te breken na drie mislukte pogingen in een maand tijd. Mede hierdoor zijn er veel gemengde meningen over de prijstrend op korte termijn van BTC.


Veel handelaren zijn van mening dat de Bitcoin koers klaar is voor een prijsstijging tot boven het weerstandsniveau van $10.500, wat het einde van een twee jarig prijscyclus zou betekenen. Anderen denken dat de Bitcoin prijs op korte termijn helemaal zal dalen tot het bereik van $6.000 – $7.000, gezien de drie opeenvolgende afwijzingen van het bereik tussen $10.000 en $10.500.

Historische gegevens tonen aan dat afnemende volatiliteit en volume suggereren dat er op korte termijn waarschijnlijk een grote prijsbeweging zal optreden. Zo schommelde de prijs van de munt begin september 2019 rond de $10.500 tot $10.800. Destijds daalde het volume van zowel de futures- als de spotmarkten aanzienlijk in vergelijking met de voorgaande twee weken. Eind oktober, na een maand van consolidatie, daalde de prijs toen plotseling van $10.800 naar $7.300. Dit zorgde voor een koersval van 32% in twee maanden tijd. De vraag is nu dus of dit weer gaat gebeuren of dat de koers juist richting de $12.000 zal stijgen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Een positief scenario voor Bitcoin

Handelaren die anticiperen op een stijging van de Bitcoin koers doen dit over het algemeen vanwege drie belangrijke redenen: een goede technische structuur, een toename van het aantal hodlers op lange termijn en een snel toenemend aantal institutionele investeerders. Om positief te blijven over de koers moet de prijs boven de $9.100 blijven.

Het bereik van $9.100 – $9.300 heeft sinds mei gediend als een sterk ondersteuningsgebied voor Bitcoin. Als de prijs $9.100 vasthoudt en opnieuw boven $10.500 uitkomt kan de prijs mogelijk stijgen richting de $12.000.

Bitcoin koers – weerstand- en ondersteuningszones – Bron: Tradingview

Crypto trader Nunya Bizniz vertelt dat de volgende niveaus zeer belangrijk zijn voor BTC om een langdurige prijsstijging te zien:

  • $10.000 – is een psychologische barrière waar doorheen gebroken moet worden
  • $10.500 – meerjarig weerstandszone, zorgt voor verandering in marktstructuur.
  • $14.000: een sluiting boven het een maandelijks record duidt op een poging om een nieuw record te bereiken.

Mohit Sorout, een van de oprichters van Bitazu Capital, merkte op dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk binnen zeven dagen uit de cyclus van twee jaar zal breken als het gedurende die periode geen scherpe terugval ziet.


Een negatief scenario

Het negatieve scenario draait voornamelijk om de afwijzing van Bitcoin op het niveau van $10.000. De prijs van Bitcoin heeft de neiging om bij de derde test een weerstands- of ondersteuningsniveau te overtreffen. Als dat niet lukt, wordt het kwetsbaar voor een sterke daling.

Sinds mei heeft Bitcoin in totaal drie keer geprobeerd het weerstandsniveau van $10.500 te doorbreken. Maar elke poging werd beantwoord met een snelle koersdaling, wat suggereert dat er een aanzienlijke hoeveelheid verkoopdruk is in het bereik van $10.000 – $10.500.

Toevallig is het ook de derde keer in een groter tijdsbestek dat de prijs van Bitcoin $10.500 verwierp, met eerdere momenten in oktober 2019 en februari die een mogelijke triple top-formatie tot stand brachten.

Triple top formatie – Bron: Tradingview

Een daling tot onder de $9.000 zal een slecht teken zijn. Aangezien Bitcoin in oktober 2019 en februari van dit jaar is gedaald tot $6.400 en $3.600, verwachten bearish traders dat de koers zal dalen tot richting de $6.000.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom