Bitcoin

De interesse van institutionele beleggers in Crypto is hoger dan ooit

De pandemie van het coronavirus is een keerpunt geweest. Niet alleen voor de financiële sector, maar ook voor de hele wereld. Velen hadden plannen en doelen die ze wilden bereiken voordat het jaar om was, maar moesten stoppen. Bedrijven moesten faillissement aanvragen en mensen verloren hun baan.

Zoals elke sector van de wereldeconomie heeft ook de financiële sector aanzienlijk geleden onder de gevolgen van COVID-19. Landen worstelen om hun economie draaiende te houden, terwijl mensen op zoek zijn naar middelen om solvabel te blijven.

Het is dan ook wel duidelijk dat aandelenmarkten en financiële instellingen over de hele wereld op dit moment zeer kwetsbaar zijn. Dit is een niveau van gevaar dat de wereld eigenlijk nog nooit eerder heeft gezien. Zelfs de wereldwijde financiële crisis van 2008 kon ons niet voorbereiden op de impact die COVID-19 zou hebben op de wereldeconomie.

Ondanks alle moeilijkheden heeft de cryptomarkt de storm met vlag en wimpel doorstaan. Terwijl de Bitcoin prijs in maart daalde tot $3.800, slaagde BTC erin sneller te stijgen dan enig ander aandeel ter wereld.


Twee type crypto investeerders

Er zijn twee soorten crypto investeerders die belangrijk zijn om in de gaten te houden:

Retailbeleggers: Dit zijn gewone mensen die crypto’s kopen als investering of als betaalmiddel.

Institutionele beleggers: Dit zijn hele rijke particuliere beleggers of bedrijven die willen investeren of speculeren in digitale valuta.

Waar de cryptomarkt in het begin vooral werd gedreven door retailbeleggers, zien we nu dat steeds meer grote institutionele beleggers zich met de markt gaan bemoeien. Dit betekent dat de cryptomarkt langzamerhand volwassen wordt. Handig is ook dat de institutionele vraag zeer gemakkelijk is te meten en het lijkt erop dat de institutionele vraag naar Bitcoin groter is dan ooit.


De prestaties van vermogensbeheerders

Een van de beste manieren om deze trend te begrijpen, is door te kijken naar de prestaties van vermogensbeheerders en institutionele beleggingsondernemingen. Tot dusverre hebben een aantal van hen aanzienlijke winst geboekt.

Pantera Capital

Deze maand onthulde vermogensbeheerder Pantera Capital in een openbaarmakingsformulier met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat zijn Pantera Venture Fund III tot nu toe $164.705.834 heeft opgehaald. Het fonds, dat in 2018 werd gelanceerd, heeft de afgelopen 12 maanden $68.841.379 van zijn cumulatieve publiek opgehaald.

Het gemiddelde bedrag dat een investeerder bij Panetra investeerde was $1.77 miljoen. Dat is meer dan vier keer zoveel als in 2019. Zoals het bedrijf uitlegde, vertegenwoordigde dat aantal een stijging van de belangstelling van institutionele beleggers – de primaire markt.

Grayscale

Naast Pantera beschrijven we de bekendste en grootste fonds in de cryptowereld, genaamd Grayscale.

Geen enkele institutionele beleggingsonderneming deed het beter in de crypto-industrie dan de in New York gevestigde Grayscale Investments. Grayscale is momenteel de grootste vermogensbeheerder in de crypto-industrie.

In 2020 heeft het bedrijf over de hele linie geweldige winsten geboekt. Vorige maand merkte het bedrijf in een tweet op dat het totale beheerd vermogen was gestegen tot $5,1 miljard, wat een stijging van ongeveer $1 miljard was in minder dan twee weken tijd.

Interessant is om te zien dat Grayscale ook veel vermogen beheerd dat is belegd in altcoins. Zo was het vermogen in zijn Bitcoin Cash fund verdubbeld van $6 miljoen naar $12,8 miljoen. Daarnaast beheerd het bedrijf $174 miljoen aan Ethereum, 12,7 miljoen aan Ethereum Classic en 6,7 miljoen aan Litecoin. Alles bij elkaar heeft Grayscale bevestigd dat het beheerd vermogen $ 5,2 miljard bedraagt, waarvan Bitcoin alleen al $ 4,4 miljard uitmaakt.

Het feit dat het bedrag zo indrukwekkend is gestegen, betekent dat institutionele beleggers serieus overwegen om in cryptocurrency te investeren.

Verschillende factoren wijzen er dus op dat steeds meer investeerders Bitcoin zien als een betrouwbare afdekking tegen de komende wereldwijde recessie.

 

Bitcoin nieuws

Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Matt Hougan: “Amerikaanse financiële adviseurs omarmen crypto steeds meer”
Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform