Bitcoin,

De omzet van Bitcoin Miners crasht

Bitcoin miners verdienen door de halving een stuk minder geld. Maar wat laat deze daling nou precies zien en wat is de impact van de BTC halving?


Een omgekeerde trend

De omzet van Bitcoin miners daalde voor de tweede keer in 2020 tot het niveau van begin 2019. Gek genoeg betekende dit voor de koers vaak het tegenovergestelde. Elke keer dat het daalde naar een meerjarig dieptepunt, betekende dit het begin van een bullish trend voor de Bitcoin koers.

De laatste keer dat de dagelijkse omzet van Bitcoin miners rond de 1 miljoen schommelden, was op 13 maart 2020. Destijds daalde de Bitcoin koers op BitMEX tot $3.600. Hierop volgde een een waterval van meer dan een miljard dollar aan long contracten.


Het effect van de Bitcoin halving

Nadat de omzet uit Bitcoin mining op 13 maart kelderden, steeg de prijs van $3600 naar meer dan $10.000. Dat is een procentuele winst van 177% in anderhalve maand tijd.

Wanneer de inkomsten uit Bitcoin mining sterk dalen, geeft dit aan dat miners met te hoge kosten moeten stoppen vanwege ongunstige marktomstandigheden. De crash van 12 maart, de dag waarop BTC 50% van haar waarde verloor, zorgde er dus voor dat heel veel miners hun apparatuur moesten uitzetten. Alleen de aller beste mining apparatuur was nog winstgevend.

Vlak na de crash vond er een dus, zoals hierboven beschreven, een opmerkelijk herstel plaats. De BTC koers begon flink te stijgen en dit zorgde ervoor dat zwakke miners weer in konden stappen. Ze waren weer even rendabel. Tot dat de Bitcoin halving plaatsvond. Het evenement heeft er opnieuw voor gezorgd dat veel miners onrendabel zijn. Het effect van de halving is nu dus echt zichtbaar.

Vóór de halvering genereerden miners ongeveer 1.800 Bitcoins per dag. Tegenwoordig wordt van miners verwacht dat ze ongeveer 900 Bitcoin per dag verdienen. De prijs van Bitcoin ligt momenteel op een vergelijkbaar niveau als waar het was voordat de halvering begon. Voor kleine of overbelaste miners is de stagnatie in de prijs van Bitcoin na de halvering voldoende om tijdelijke te stoppen met hun activiteiten.

Meestal markeert dit een bodem voor de Bitcoin koers. Het geeft namelijk een piekniveau van angst aan in de markt. Sommige niet winstgevende miners stoppen terwijl de Bitcoin stagneert. Daarom zou Bitcoin veel volatiliteit kunnen zien op korte termijn. On-chain gegevens suggereren dat de generatieve bodem al in zicht lijkt, zelfs voordat er een nieuwe bull cyclus is vastgesteld.


Andere macro indicatoren zijn bullish

De Puell Multiple, een macro-indicator die de dagelijkse uitgifte van Bitcoin gebruikt om de trend van de markt te meten, laat zien dat de Bitcoin dicht bij zijn bodem zit.

Hoewel de Puell Multiple suggereert dat er op korte termijn misschien nog een kleine terugval is, vertoont het een 2018-achtige trend waarin Bitcoin zich richt op een bullish trend zoals begin 2019.

Van begin tot midden 2019 steeg de prijs van Bitcoin van $ 4.000 naar $ 14.000. Verschillende on-chain-gegevens suggereren dat de Bitcoin nu vergelijkbare tekenen vertoont.

Technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) laten ook zien dat de Bitcoin niet in de buurt komt van zijn top. Oprichter van Bitazu Capital, Mohit Sorout, zei:

‘Zie je hoe grote Bitcoin cyclustop & -bodems werden gedrukt tegen de achtergrond van piekvolatiliteit? Een simpele blik zal je vertellen dat $10.000 maar een klein probleempje is. “

De prijs van Bitcoin is sinds 13 maart bijna verdrievoudigd van $3.600 naar $10.085, Toch tonen historisch indicatoren aan dat Bitcoin niet in een top zit.

 

Bitcoin nieuws

Analist: dit is wanneer Bitcoin zijn absolute piek bereikt in 2025
Aandelen van Bitcoin miners presteren dramatisch in 2024
Topanalist voorspelt explosieve Bitcoin-koersstijging in de tweede week van januari
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-koers: Waarom je vóór vrijdag moet kopen volgens analist
Edo Farina: Waarom 1.000 XRP bezitten je kan leiden naar financiële vrijheid
Analist voorspelt: Deze cryptomunt gaat gigantisch hard stijgen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk