Ripple, xrp
Ripple

De oorsprong: Hoe het Ripple Netwerk aan zijn naam kwam

Ripple werd in 2012 opgericht en stond destijds bekend als OpenCoin. Twaalf jaar later is het uitgegroeid tot een sleutelfiguur in de wereld van digitale betalingen en cryptocurrency.

In een recent interview met de Amerikaanse journalist Ben Fong-Torres onthulde Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, de fascinerende geschiedenis achter het bedrijf.

Zo komt Ripple aan zijn naam

De naam ‘Ripple’ vindt zijn oorsprong in een beroemd lied van de Grateful Dead, een bekende rockband uit de jaren ’70. Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, bevestigde dit tijdens een recent interview.

De rechten op de naam ‘Ripple’ waren oorspronkelijk in handen van een man die een telefoonnummer voor Grateful Dead-informatie beheerde. Larsen en zijn team wisten de naam te bemachtigen door aandelen van hun bedrijf aan te bieden, wat uiteindelijk voor beide partijen gunstig was.

Larsen’s keuze voor de naam weerspiegelde zijn visie om een alternatief voor Bitcoin (BTC) te creëren en cryptomunt wereldwijd vrij te distribueren. Dit idee sloot aan bij het thema van het Grateful Dead-lied ‘Ripple’, dat verwijst naar een fontein.

Vandaag de dag is de rest geschiedenis en heeft het project ongekend financieel succes geboekt. Met een marktkapitalisatie van $27,8 miljard is het nu het achtste grootste crypto-project ter wereld.

Slepende rechtszaak

Het project blijft snel doorontwikkelen, ondanks de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die al jaren aan de gang is. De juridische strijd begon in december 2020 en draait om vermeende schendingen van federale effectenwetten door Ripple.

Vorig jaar oordeelde de rechter dat de secundaire verkoop van XRP niet onder deze wetten valt, maar dat de institutionele verkoop dat wel doet. De SEC blijft echter vasthouden aan haar eis om Ripple een boete van bijna $2 miljard op te leggen. Ripple wijst deze boete af en kwam met een tegenvoorstel van slechts $10 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen