Altcoin

De reden waarom Binance Coin (BNB) $100 bereikte

De prijs van de Binance Coin (BNB) is vandaag met meer dan 40 procent gestegen. De token van crypto exchange Binance doorbrak zelfs de magische $100 grens.


BNB bereikt prijs van $116

Binance Coin (BNB) bereikte vanmiddag een nieuwe recordhoogte van $116. Dat betekent dat de BNB prijs in 1 dag tijd met 43 procent is gestegen en in 1 week tijd zelfs een winst van 110% boekt.

BNB bereikt All TIme High – Bron: Tradingview

Exchanges kunnen de vraag naar crypto’s nauwelijks aan

Dat de BNB token stijgt is trouwens niet geheel verassend. De exchange achter de token, genaamd Binance, registreerde een nieuwe recordhoogte in verkeer op 8 januari, volgens een tweet van CEO Changpeng Zhao:

Feit is dat de systemen hier en daar wat problemen zullen ondervinden naarmate we exponentieel opschalen. Niets dat we niet snel kunnen repareren, maar het wordt geen soepele rit.

Binance worstelt, samen met andere grote exchanges, met de enorme vraag naar crypto’s nadat Tesla hun Bitcoin-aankoop van $1,5 miljard aankondigde. Deze enorme volumes zorgen ervoor dat verschillende servers crashen.


Driemaandelijkse token-burn is bullish factor

Binance Coin is nu meer dan 130 procent gestegen sinds de 14e token burn die op 19 januari werd aangekondigd. In totaal werden 3,6 miljoen BNB’s permanent uit omloop gehaald, waardoor het token schaarser werd.

Binance zal doorgaan met het vernietigen van Binance coins totdat er 100 miljoen BNB tokens over zijn. Dat is 50% van het totaal aantal tokens dat ooit gecreëerd is.