Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
De Chinese blockchain uitgaven op het gebied van blockchain investeringen en financieringsdeals zijn in 2019 met meer dan 40% gedaald.
In de loop van 2019 had China totaal 245 investeringen en financierings- deals. Dit is bijna 60% minder dan in het voorgaande jaar.
Het Chinese financiële informatie- en mediabedrijf Xinhua deed een gezamenlijk studie met het financiële gegevensplatform Rhino Data naar de investeringsdeals. Volgens hen is totale bedrag dat besteed is aan blockchain investeringstransacties goed voor 24,4 miljard Chinese yuan. Bovendien toont de studie aan dat de investeringen in 2019 met 40,8% zijn gedaald ten opzichte van 2018.
Sinds 2017 zijn zowel de waarde als het aantal deals aanzienlijk toegenomen. Echter blijft het jaar 2018 het piekjaar wat betreft de blockchain investeringen in China. Althans, tot nu toe. Met meer dan 600 deals door hele jaar heen was 2018 overduidelijk het beste jaar. In 2017 vonden er volgens de gegevens slechts 168 deals plaats.
Verder constateerde Xinhua dat eerdere investeringen zoals de Series A-financieringsrondes goed waren voor 43,3% van de deals in 2019. Het aandeel van strategische investeringen en fusies en overnames nam in de tweede helft van 2019 aanzienlijk toe. Bovendien hebben 292 instellingen volledig deelgenomen aan deze investeringen. Hierbij hebben Beijing, Shenzhen en Hangzhou de grootste blockchain projecten aangetrokken.
China heeft zijn blockchain expertise nog verder uitgebreid nadat de president het land eind oktober 2019 heeft gevraagd om de acceptatie van de blockchain te versnellen. Mede hierdoor is het feit dat blockchain uitgaven in 2019 in China zijn gedaald erg onverwacht.
Eind 2019 citeerde Xinhua een studie van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC, dat voorspelde dat de uitgaven van het land aan blockchain technologie in 2023 meer dan $2 miljard zullen bedragen.
Naast het actief financieren van blockchain initiatieven, heeft de Chinese overheid ook vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van een door de overheid gesteunde digitale valuta. Het gaat hier om de de digitale valuta de yuan. De People’s Bank of China had de CBDC vijf jaar lang onderzocht voordat het in december 2019 de eerste echte pilot van de valuta mocht uitbrengen.