amerika
Bitcoin

De tweede Amerikaanse Stimulus ronde kan de Bitcoin prijs laten stijgen

Deze week vertelde Donald Trump aan de media dat Amerikanen een “genereuze” tweede stimuleringscheque kunnen verwachten. Net als de eerste keer, kan een deel van dit geld de cryptomarkt in stromen en een Bitcoin prijsstijging veroorzaken.

Aangezien de stimulus mogelijk komt terwijl Bitcoin zich onder een belangrijke weerstand consolideert, kan dit leiden tot een aanzienlijke uitbraak.


Stimulans cheques kunnen Bitcoin prijsstijging veroorzaken

De start van 2020 was moeilijk voor de Verenigde Staten. Het begon met hernieuwde handelsspanning met China en een kortstondig conflict met Iran.

Een paar maanden later was de Verenigde Staten en de rest van de wereld bezig met de corona pandemie. De uitbraak zorgde ervoor dat een groot deel van de wereld in quarantaine moest waardoor de economie tot stilstand kwam.

Het aantal werklozen bereikte van de ene op de andere dag astronomische hoogtepunten en de aandelenmarkt kelderde door de onzekerheid en de angst. Ook de Bitcoin prijs werd door deze crash hard geraakt.

Het was duidelijk dat de economie in grote problemen verkeerde, en dat is het nog steeds. Maar om te voorkomen dat de markten verder zouden dalen, stapte de Federal Reserve in met stimuleringsgeld.

Cheques van $1.200 per persoon werden aan individuele belastingbetalers gegeven om de economie te stimuleren. Een deel van dat ‘gratis geld’ keerde terug naar Bitcoin en crypto, wat bijdroeg aan het verbluffende herstel van de Bitcoin koers.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Nog even wachten

De CEO van Coinbase, genaamd Brian Armstrong, zag een dramatische toename van Bitcoin aankopen op het platform van exact $1.200 na de uitgifte van stimuluscheques.

De gegevens suggereren dus dat degenen die niet onmiddellijk door de pandemie werden getroffen, het geld in Bitcoin hebben gestopt. Het geld is mogelijk naar de cryptomarkt gestroomd in plaats van rekeningen af te betalen, of om boodschappen te doen. Een nieuwe ronde van stimuluscheques kan daarom een vergelijkbare positieve impact hebben.

Nu Bitcoin steeds tegen de $10.000 weerstand oploopt, kan een boost van stimuleringsgeld de munt helpen eindelijk de weerstand te breken.

Helaas zeggen wetgevers dat het stimuleringspakket pas zal worden afgehandeld als de maand juli voorbij is. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het daadwerkelijke stimuleringsgeld tot eind augustus of begin september geen Amerikaanse individuen bereikt.

Er kan meer tijd nodig zijn voordat de stimuluscontroles arriveren en Bitcoin beïnvloeden. Maar als ze aankomen, en als ze dezelfde impact hebben als voorheen, kan het de volgende opwaartse trend van Bitcoin een kickstart geven.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering