Bitcoin

DeFi Tokens presteerden beter dan Bitcoin in het 2e kwartaal

Bijna alle DeFi-tokens presteerden een stuk beter dan de Bitcoin in het tweede kwartaal van dit jaar, maar kan de enorme rally doorgaan?


DeFi tokens boeken enorme winsten

DeFi heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van bekendheid. Ten minste 10 DeFi-gerelateerde tokens hebben meer dan 100% winst behaald. Zo steeg COMP in de eerste handelsweek met 233%. Het project staat sindsdien genoteerd op Coinbase en Kraken. Ook de LEND-token van Aave is de afgelopen 3 maande explosief gestegen. De munt steeg met 1000% van ongeveer $0,02 tot $0,24.

Niet alleen de prijs van DeFi-gerelateerde tokens stijgt samen met het toenemende aantal geld dat is vergrendeld in DeFi projecten. De tokens die beschikbaar zijn in deze protocollen presteerden over het algemeen ook goed. Voorbeelden hiervan zijn Chainlink (LINK), de grootste cryptocurrency op het Aave-protocol.

Prijsstijging van Aave – Bron: CoinMarketCap

Waarom stijgt de prijs van DeFi tokens?

Hoewel het gemakkelijk te begrijpen is dat DeFi groeit, is de prijsstijging in de bijbehorende tokens zoals LEND en COMP enigszins ongerelateerd. Hoewel tokens zoals NEXO gebruikers een aandeel in de inkomsten geven, doen LEND en COMP dat niet.

Deze tokens geven hun houders echter stemrecht over het protocol. Met andere woorden, het zijn bestuurstokens en betalen geen dividend.

Hoewel er geen onmiddellijk financieel voordeel is, kan het hebben van een aandeel in de toekomst van deze platforms een onmeetbare waarde hebben, afhankelijk van hoe ze in de loop van de tijd worden ontwikkeld. Bovendien heeft de enorme hype rond de DeFi-ruimte zeker enkele van deze met governance verbonden tokens geholpen.

Aangezien de DeFi-sector recordaantallen in activiteit blijft verbreken en het aantal vergrendelde en uitgeleende bedragen toeneemt, lijkt het mogelijk dat DeFi-tokens in de toekomst beter zullen blijven presteren dan Bitcoin. Zeker omdat het volume en de volatiliteit van BTC blijven afnemen.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering