XRP
Ripple

Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken

XRP wordt al jarenlang gezien als een munt met een veelbelovende toekomst. Op een gegeven moment was de marktkapitalisatie zelfs groter dan die van Ethereum.

Nu, een aantal jaren later, is XRP wat gezakt en staat het op de 7e plaats in marktkapitalisatie. Hoewel dat nog steeds een sterke positie is, blijft de vraag: kan XRP ooit zijn oude glorie herwinnen?

XRP’s weg naar $100

Nu de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) achter de rug lijkt, kan XRP eindelijk zijn volledige potentieel waarmaken. Veel analisten doen ambitieuze voorspellingen, waarbij sommigen zelfs suggereren dat de XRP-koers tot wel $100 kan stijgen. Crypto-expert Jay Grissom gaf op X een verdere toelichting op hoe XRP die waarde zou kunnen bereiken.

Volgens Grissom is een van de belangrijkste redenen voor zo’n enorme prijsstijging het feit dat er triljoenen dollars vastzitten in Nostro/Vostro-rekeningen, die banken gebruiken voor internationale transacties. Dit kapitaal moet in deze rekeningen blijven om liquiditeit te waarborgen. Als banken echter overstappen op XRP als liquiditeitsoplossing, kan dit de vraag naar de munt aanzienlijk vergroten en daarmee de prijs opdrijven.

Daarnaast is XRP eenvoudig te integreren in banksystemen, wat de adoptie door financiële instellingen vergemakkelijkt. Bovendien wordt XRP steeds vaker gebruikt door grote bedrijven en financiële instellingen voor internationale betalingen, dankzij de efficiëntie waarmee het werkt in een omgeving van verschillende valuta’s.

Tot slot biedt de juridische duidelijkheid rondom XRP, die versterkt werd door de uitspraak van rechter Analisa Torres op 13 juli 2023, extra zekerheid. Volgens deze uitspraak valt de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving. Dit geeft banken en financiële instellingen het vertrouwen dat het gebruik van XRP in lijn is met de geldende regelgeving.

Al deze factoren samen zouden volgens Grissom kunnen leiden tot een koersstijging van XRP naar $100 in de toekomst.

Bekende investeerder koopt massaal XRP in

De ervaren cryptohandelaar Mando CT is ervan overtuigd dat XRP een “parabolische stijging” te wachten staat. Zijn optimisme is gebaseerd op zowel technische als juridische factoren, die volgens hem zullen bijdragen aan een aanzienlijke prijsstijging van XRP.

Mando wijst erop dat de grafiek van XRP een bullish patroon laat zien. Hij verwacht dat zodra er een uitbraak plaatsvindt, de koers op een parabolische manier zal stijgen.

Een ander belangrijk technisch signaal dat Mando benadrukt, is de bullish divergentie. Dit fenomeen doet zich voor wanneer indicatoren, zoals de Relative Strength Index (RSI), laten zien dat het neerwaartse momentum afneemt. Dit kan wijzen op een mogelijke ommekeer naar een opwaartse trend.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt