Deutsche Bank
Bitcoin

Deutsche Bank gaat crypto diensten aanbieden

Het Zwitserse fintechbedrijf Taurus gaat samenwerken met Deutsche Bank om gespecialiseerde crypto-diensten aan te bieden. Taurus, dat expert is in het leveren van cryptodiensten voor grote bedrijven, zal via Deutsche Bank crypto-custody en diverse tokenisatiediensten faciliteren.

Taurus heeft een stevige basis in de crypto-infrastructuur door het inzetten van HSM en MPC-technologieën. Het Hardware Security Module (HSM) is een fysieke eenheid die helpt bij het veilig genereren, beheren en opslaan van cryptografische sleutels, een essentiële stap in het beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en manipulatie. Aan de andere kant faciliteert Multi-Party Computation (MPC) een cryptografische procedure waarbij meerdere partijen gezamenlijk berekeningen kunnen uitvoeren zonder hun individuele input volledig te delen, een functie die cruciaal is voor het garanderen van veilige transacties en sleutelbeheer.

Onlangs wist Taurus $65 miljoen te vergaren in een door Credit Suisse en Deutsche Bank geleide Series B-financieringsronde, wat de sterke financiële positie en het vertrouwen in het bedrijf onderstreept.

Twee maanden geleden kondigde Taurus aan zijn expertise op het gebied van tokenisatie uit te breiden naar het Polygon (MATIC) netwerk. De missie blijft gericht op het transformeren van traditionele financiële instrumenten, zoals aandelen en schuldbewijzen, in digitale tokens om zo te zorgen voor een meer gestroomlijnde en veilige financiële toekomst.

Crypto is volgens Deutsche Bank de toekomst

Taurus heeft de aankondiging gedaan via X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter. In het kader van deze samenwerking zullen gebruikers in staat zijn om via de bank hun euro’s te converteren naar digitale tokens die op de blockchain zijn geregistreerd.

Paul Maley, de Global Head of Securities bij Deutsche Bank, is ervan overtuigd dat de rol van cryptocurrencies in de financiële sector alleen maar zal toenemen. Hij voorziet een toekomst waarin een groeiend aantal traditionele activa zal worden geïntegreerd met blockchain-technologie.

Institutionele interesse groeit

Hoewel de markt momenteel een gematigd enthousiasme voor crypto-gerelateerde producten lijkt te vertonen, duidt de recente aankondiging op een groeiende institutionele interesse in deze sector. De stap van Deutsche Bank om een actievere rol te spelen in de cryptoruimte wordt gezien als een cruciale ontwikkeling die potentieel de weg kan effenen voor een bredere adoptie van digitale activa in de toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicator is de recessie een kwestie van tijd
Econoom Nouriel Roubini waarschuwt voor Amerikaanse recessie
Bitcoin-mining kan tot 8% van de wereldwijde uitstoot helpen te verminderen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen