Deutsche Bank
Bitcoin

Deutsche Bank Vraagt Toestemming Voor Crypto Custody Service

De Deutsche Bank heeft toestemming aangevraagd bij de toezichthouders om een bewaardienst te kunnen aanbieden voor digitale activa zoals cryptocurrencies. Deze stap maakt deel uit van een bredere strategie om de fee-inkomsten van de bedrijfsbank van Deutsche Bank te verhogen, zo vertelde David Lynne, hoofd van de commerciële bankafdeling, tijdens een conferentie op dinsdag.

“We bouwen onze digitale activa en bewaardiensten uit,” zei Lynne. “We hebben zojuist onze aanvraag bij de Bafin ingediend voor de digitale activa licentie,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de Duitse effectenwaakhond.

Deze actie weerspiegelt de inspanningen van de investeringsarm van Deutsche Bank, de DWS Group, om de inkomsten uit aanbiedingen gekoppeld aan cryptocurrencies uit te breiden.

Eerste stappen richting digitale activabewaring in 2020

De bedrijfsbankdivisies van Deutsche Bank hintten eind 2020 voor het eerst op plannen om digitale activabewaring te introduceren, maar gaven nooit aan wanneer ze van plan waren om de service te starten. De divisie werd op dat moment geleid door Stefan Hoops, met Lynne die een jaar geleden het roer overnam toen Hoops toetrad tot DWS als CEO.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?