Crypto analist
Altcoin

Crypto analist voorspelt: Altcoins klaar voor parabolische stijging

Bitcoin doet het in 2024 fantastisch en dat heeft uiteraard alles te maken met de Spot Bitcoin ETFs, die miljarden dollars aan kapitaal richting de industrie trekken. Niet iedereen is echter fan van Bitcoin en sommigen zetten hun geld zelfs liever in op altcoins.

Criptopaul is zo’n analist en hij voorspelt dan ook een “parabolische” fase voor altcoins.

Parabolische rally voor altcoins

In zijn Telegram-kanaal deelde Criptopaul een grafiek, waarin we zien hoe altcoins kort na de all-time high van Bitcoin in 2020 aan een parabolische stijging begonnen.

Volgens de analist kan er vandaag de dag weleens sprake zijn van een vergelijkbaar scenario, waarin altcoins kunnen exploderen nadat Bitcoin kortgeleden zijn all-time high van 73.800 dollar bereikte.

“Onthoud dat. We zitten echt in deze fase”, aldus de analist.

Criptopaul ziet een vergelijkbaar patroon tussen Ethereum en Bitcoin. “ETH (lichtblauw) zit nog niet eens in de buurt van zijn oude all-time high, net als in 2020”, aldus de analist.

Volgens Criptopaul zit ETH/BTC nu wel op een bodem, nadat Ethereum een sprong maakte vanaf de 0,05 BTC die recent aangetikt werd. Ook is de dominantie van Bitcoin volgens hem al op zijn top geweest voor deze cyclus.

Bitcoin dominantie zakt omlaag?

De analist zegt dat de dominantie van Bitcoin, die we meten door de totale market cap van BTC te vergelijken met die van alle andere munten, ook positief is voor altcoins op dit moment.

“De ETH/BTC bodem is bevestigd en de BTC-dominantie top is bevestigd. Dit ziet er heel bearish uit”, aldus Criptopaul.

Wat hij wellicht vergeet is dat de “dominantie” van Bitcoin niet zoveel betekent. Veel altcoins die een bepaalde “market cap” hebben zijn tegen die koersen totaal niet liquide, terwijl Bitcoin dat natuurlijk wel is.

Zodoende kun je Bitcoin en de meeste altcoins niet op die manier met elkaar vergelijken. Als ik een munt zou maken met 1 miljoen tokens en er 1 zou kopen van mezelf voor 1.000 euro, dan heeft die munt in theorie ook een market cap van 1 miljard dollar.

Dat is een overdreven voorbeeld, maar vaak zegt de market cap niet zoveel. Je kunt beter de Realized Cap vergelijken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?