cardano, ada
Cardano

Deze analist verwacht een sombere koers voor Cardano in restant 2023

Cryptoanalist en YouTuber Benjamin Cowen voorziet een blijvende daling van de Cardano (ADA) koers voor het grootste deel van 2023. Volgens hem zou er pas een mogelijke verbetering kunnen optreden in de zomer van 2024.

Op het sociale media platform X, voorheen bekend als Twitter, belicht Cowen de teleurstellende prestaties van Cardano in 2023. Hij illustreert dit aan de hand van een hypothetisch scenario waarin een belegger wekelijks $100 in ADA had geïnvesteerd sinds het begin van het jaar. In dit scenario zou de totale investering van $3100 gedaald zijn tot een waarde van $2305, wat neerkomt op een verlies van meer dan 25%.

Cowen merkt op dat dit geen nieuw fenomeen is. Hij legt uit dat altcoins traditioneel slecht presteren in de jaren voorafgaand aan een “halving” – een proces dat de beloning voor het minen halveert. Een belangrijke oorzaak van deze daling is de uitstroom van kapitaal uit de cryptomarkt, waarbij investeerders hun geld vaak verplaatsen naar meer gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die over het algemeen stabieler zijn tijdens dergelijke periodes.

Stijgende rentetarieven en de invloed op de altcoin-markt

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de problemen in de altcoin-markt is de stijgende rente. Benjamin Cowen wijst op de verminderde liquiditeit in de markt, wat een direct gevolg is van hogere rentetarieven.

Stijgende rentetarieven maken het aantrekkelijker voor beleggers om te kiezen voor investeringsopties met een lager risico, zoals obligaties of spaarrekeningen, waar ze een gegarandeerd rendement kunnen krijgen dat nu hoger is. Dit leidt tot een vermindering van investeringen in risicovollere activa zoals altcoins, waaronder Cardano.

Problemen op de DeFi markt

Dit jaar kende een voortvarende start voor Decentralized Finance (DeFi) op het Cardano-netwerk. Binnen een korte periode is het gebruik vermenigvuldigd van 200 miljoen tot 600 miljoen ADA die in DeFi-protocollen wordt ingezet. Echter heeft de groei in september een pas op de plaats gemaakt.

De totale hoeveelheid munten in circulatie binnen verschillende protocollen is inmiddels weer gedaald tot onder de 600 miljoen, wat impliceert dat de prijs van ADA potentieel verder kan dalen.

Conclusie

In het licht van de huidige ontwikkelingen drukt Cowen investeerders op het hart voorzichtig te blijven. Hij suggereert dat, ondanks de recente teleurstellende prestaties, het verstandig is om een langetermijnperspectief te behouden en de markttrends nauwgezet te volgen.

Hoewel er signalen zijn van mogelijke herstel in de zomer van 2024, is het in de tussentijd essentieel voor beleggers om een gediversifieerde portefeuille te behouden om potentiële verliezen te beperken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.