Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Er zijn drie belangrijke data deze maand die de crypto koers flink kan gaan veranderen. Op 13 juli publiceert Amerika de meest recente inflatiecijfers. Vervolgens is het op 26 en 27 juli de beurt aan de Federal Reserve om een nieuwe rentebesluit te nemen en op 28 juli weten we meer over het Amerikaanse Bruto Binnenlands Product en of er sprake is van een technische recessie.
Afgelopen maand noteerde Amerika met een jaarlijkse inflatie van 8,6 procent de hoogste inflatie sinds 1981. Volgens Trading Economics is de huidige consensus dat de inflatie voor juni binnenkomt op 8,7 procent. Als de inflatie lager uitvalt dan verwacht, dan is de kans aanwezig dat de markt daar positief op reageert. Schiet de inflatie zelfs boven die 8,7 procent uit, dan kan Bitcoin weleens een nieuw bezoek brengen aan het lokale dieptepunt van 17.600 dollar.
Bitcoin heeft een bijzondere relatie met inflatie. De digitale munt is door Satoshi Nakamoto gelanceerd tijdens de mondiale financiële crisis van 2008. Bitcoin is geboren als een reactie op de geldprinterij en manipulatie in het traditionele financiële systeem. Het is een compleet transparante asset met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden die in theorie het perfecte wapen tegen inflatie vormt. In de praktijk blijkt dat op dit moment echter anders.
Nadat de Federal Reserve in juni de rente al verhoogde met 75 basispunten, één van de grootste verhogingen van de afgelopen 28 jaar, is de verwachting dat er deze maand weer 75 basispunten bovenop komen. Het verhogen van de rente lijkt op dit moment vrijwel het enige en dus het belangrijkste gereedschap van de Federal Reserve om de inflatie te bevechten.
Het probleem is dat ze hiermee de economie wel een klap geven en dat zien we momenteel al sterk terug in de koersen op de financiële markt. Een hogere rente bij de Federal Reserve betekent namelijk dat mensen zonder risico hun geld bij de Amerikaanse centrale bank kunnen parkeren tegen die relatief hoge rente. Dat hogere risicovrije rendement maakt het minder aantrekkelijk om te kiezen voor risico-assets als Bitcoin en aandelen die het momenteel toch zwaar hebben.
Op 28 juli publiceert de U.S. Bureau of Economic Analysis (BEA) een schatting van het Amerikaanse Bruto Binnenlands Product (BBP) voor het tweede kwartaal van 2022. De Atlanta Federal Reserve verwacht met hun GDPNow-schatting een daling van 2,1 procent voor het tweede kwartaal van 2022. Een tweede kwartaal van negatieve BBP-groei zou een technische recessie betekenen voor de Verenigde Staten.
Daarmee zouden Bitcoin en de cryptomarkt hun eerste echte grote recessie meemaken, een angstig vooruitzicht gezien de manier waarop de koersen de laatste maanden op een paar kleine renteverhogingen hebben gereageerd. De doorgewinterde Bitcoiner Erik Voorhees maakt zich weinig zorgen over de huidige staat van de markt. “Dit is de eerste crypto-crash die duidelijk door externe factoren is veroorzaakt die niets met crypto zelf te maken hebben”, aldus Voorhees via Twitter.
Bravos Research voorspelt een Bitcoin-correctie naar $80.000 als koopkans, ondanks zwakke aandelen, ETF-uitstromen en marktonzekerheid in 2025.
Sterke dollar na herverkiezing Trump zet Bitcoin onder druk. Analisten zien uitdagingen door macro-economische factoren en geopolitieke onzekerheid.
Koop Bitcoin en kijk er voor een lange tijd niet meer naar om, dat is het advies van de CEO van een de grootste Bitcoin miners ter wereld.
Analist: Bezit minimaal 10.000 XRP om toekomstige winstkansen te benutten. Slechts 7,4% van wallets bevat deze hoeveelheid tokens.
XRP koers doorbreekt $2-grens. Analist voorspelt stijging tot $15 of hoger. Ontdek impact van samenwerking met Cardano en institutionele interesse.
Elon Musk’s ‘Kekius Maximus’-actie veroorzaakt hype op de cryptomarkt, met memecoins geïnspireerd door Pepe die explosief in waarde stijgen.