Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Deze Indicatoren Voorspellen een Enorme Bitcoin Bullmarkt

Vers-gepubliceerde on-chain data wijst op een groeiende dynamiek rond het Bitcoin (BTC) netwerk, een trend die grotendeels toe te schrijven is aan een toenemend aantal nieuwe wallets, dat het jaarlijkse gemiddelde overschrijdt.

De hieronder afgebeelde grafiek, afkomstig van het analyseplatform Glassnode, vergelijkt het maandelijkse gemiddelde van nieuwe wallet-adressen (aangeduid in het groen) met het jaargemiddelde (aangeduid in het grijs).

Een overschrijding van de grijze lijn door de groene lijn kan worden beschouwd als een indicator van groeiende netwerkactiviteit. Deze toename kan worden geïnterpreteerd als een teken dat het gebruik van Bitcoin aan het stijgen is – een ontwikkeling die potentieel een positief effect kan hebben op de prijs van Bitcoin.

Bitcoin gemiddelde nieuwe wallets over 30 dagen en 365 dage
Bitcoin gemiddelde nieuwe wallets over 30 dagen en 365 dagen – Glassnode

Een herkenbaar patroon

Bovendien is er een herkenbaar patroon te zien wanneer we de twee voorgaande bull runs onder de loep nemen. In 2016-2017 en 2020-2021 was er, niet geheel onverwacht, een aanzienlijke toename van het aantal wallets in vergelijking met het jaarlijkse gemiddelde. Na de piek van de bullmarkt daalde dit aantal razendsnel. Momenteel bevinden we ons weer in een ‘groene’ fase waarin het aantal nieuwe wallets gestaag toeneemt. Op basis van dit herhalende patroon zou men kunnen concluderen dat een nieuwe bullmarkt wellicht aanstaande is.

De Bitcoin Halving komt steeds dichterbij

Er zijn naast de eerder genoemde gegevens nog meer indicaties die deze verwachting staven. Het ‘halving’-fenomeen, een procedure waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin gehalveerd wordt, staat gepland voor over slechts 9 maanden. Deze gebeurtenis zal de schaarste van de digitale munteenheid vergroten door de productie ervan te beperken.

De volgende afbeelding visualiseert het typische gedrag dat Bitcoin lijkt te vertonen. Historisch gezien, constateren we een opwaartse trend in de prijs ongeveer een jaar na elke halving. Dit komt doordat de vraag over het algemeen toeneemt, terwijl het aanbod van BTC afneemt. Indien dit patroon zich herhaalt, kan het een indicatie zijn voor een potentiële prijsstijging van Bitcoin na de komende halving.

Koopkracht vs Bitcoin halvening
Koopkracht vs Bitcoin halvening (Croesus BTC)

Conclusie

De recente toename van nieuwe Bitcoin wallets, in combinatie met historische patronen van eerdere bullmarkten en de komende ‘halving’-gebeurtenis, suggereren een mogelijke aankomende bullmarkt. Deze groeiende activiteit en toenemende schaarste van Bitcoin kunnen een opwaartse trend in de prijs signaleren. Hoewel dit een positief teken is, moet men zich altijd bewust zijn van de inherente volatiliteit en risico’s van investeren in cryptocurrencies.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar
Is de Amerikaanse centrale bank zijn geloofwaardigheid kwijt?
Credible Crypto blijft voorlopig bullish over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit