Ripple xrp token
Ripple

Deze signalen wijzen op een nieuwe grote XRP prijsstijging

Ripple’s XRP token heeft de afgelopen maand aanzienlijke winsten geboekt. Dit komt vooral omdat investeerders steeds meer vertrouwen krijgen in het feit dat Ripple de rechtszaak tegen de SEC zal winnen. Het lijkt er op dat de prijsstijging nog niet tot een einde is gekomen. Steeds meer indicatoren wijzen er namelijk op dat XRP klaar is om nog meer winsten te boeken.

De XRP bull pennant

Eén van de factoren die wijst op een grote prijsstijging voor Ripple’s XRP token is de zogenaamde bull pennant die verschijnt op de daggrafiek. Een bull pennant is een bullish voortzettingspatroon die zich vormt als de prijs consolideert in een driehoekvorm vlak na een sterke opwaartse beweging. Met andere woorden, dit patroon wijst erop dat de kans vrij groot is dat er na een korte onderbreking een nieuwe prijsstijging aan zit te komen. In de onderstaande grafiek is de bull pennant te zien die zich heeft gevormd op de XRP-daggrafiek.

XRP bull flag
XRP koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Een uitbraak naar boven uit deze zogenaamde ‘bull pennant’ zou zeer goed nieuws zijn voor XRP investeerders. Volgens analisten zou dit namelijk betekenen dat de Ripple koers spoedig naar een prijs van 0,63 dollar zal stijgen.

Steeds meer investeerders blijven hun XRP tokens vasthouden

Niet alleen technisch gezien staat Ripple er goed voor. Ook fundamenteel begint het er allemaal steeds positiever uit te zien voor de XRP token. Zo wijst data van onderzoeksbureau Santiment erop dat steeds meer investeerders hun XRP tokens blijven vasthouden. Dat is goed nieuws aangezien dit betekent dat beleggers vertrouwen hebben dat de munt in de toekomst meer waard zal zijn.

XRP leeftijd
XRP gemiddelde muntleeftijd (rood) XRP prijs (groen) – Bron: Santiment

Naast dit feit tonen gegevens van Whale Alert aan dat er ook steeds meer XRP tokens van beurzen af worden gehaald. Dit betekent dat investeerders niet van plan zijn de tokens op korte termijn te verkopen. Ook dit is goed nieuws voor de prijs van de munt. Sinds 14 oktober is er voor 126 miljoen dollar aan XRP tokens van beurzen naar onbekende wallets verplaatst. Dit terwijl er voor ‘slechts’ 79 miljoen dollar aan XRP tokens de omgekeerde weg hebben bewandeld.

De belangrijkste factor voor een nieuwe prijsstijging

De bovenstaande factoren zijn interessant, maar veruit de belangrijkste factor voor al de positiviteit rondom de munt de afgelopen maanden zijn de positieve vorderingen voor Ripple in de rechtszaak tegen de SEC.

Een van de kernargumenten van Ripple is gebouwd rondom een toespraak van voormalig SEC-directeur William Hinman op de ‘Yahoo Finance All Markets Conferentie’ in 2018. Hinman zei daar namelijk dat Ethereum geen effect was, ondanks het uitvoeren van een initial coin offering (ICO)-ronde om fondsen te werven.

Ripple’s verdediging is dat de SEC de XRP token precies zoals Ether zou moeten behandelen. En velen geloven dat dit argument zo sterk is dat het een overwinning voor het bedrijf zal garanderen. Of de rechter het daar mee eens is moet echter nog blijken.

De CEO van Ripple heeft er in ieder geval vertrouwen in en verwacht dat de rechtszaak binnen 3 tot 4 maanden afgerond zal worden. Het worden dus nog een aantal spannende maanden voor XRP investeerders.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins