Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Deze VeChain functie zal massale DeFi-acceptatie stimuleren

VeChain’s (DaaS)-functie zal de interactie met smart contracts makkelijker maken. De DaaS-module zal worden vrijgegeven als open-source voor gebruik door andere platforms.


Een groot obstakel verwijderd

In een Medium bericht, onthulde de CTO van VeChain, genaamd Peter Zhou, een nieuwe functie genaamd Fee-Delegation as a Service (DaaS). DaaS wordt geïntegreerd in het oorspronkelijke fee-delegationprotocol van de VeChainThor blockchain. De functie zou de complexiteit van interactie met gedecentraliseerde applicaties (dApps) verminderen door transactiebetalingen te vergemakkelijken.

Zhou legde uit dat één van de grootste obstakels in de DeFi-sector is dat gebruikers netwerk transactiekosten moeten betalen om de functies in een smart contract te gebruiken. Daarom moeten ze hun privésleutels gebruiken en betalen met de cryptocurrency of het token dat door de openbare blockchain wordt gebruikt.

Om bijvoorbeeld te communiceren met een smart contract op Ethereum, is het nodig om gas (Gwei) te gebruiken om de transacties te valideren. Dit zorgt voor problemen voor gebruikers en belemmert acceptatie van dApps. Zhou gelooft dat het al moeilijk genoeg is dat gebruikers cryptocurrency moeten kopen, opslaan en omgaan met de volatiliteit van de token prijs. Het berekenen van transactiekosten is dus een onnodige last.

Op Ethereum kunnen deze honderden dollars zijn, afhankelijk van het aantal transacties en de drukte op de blockchain. VeChain probeert daarentegen een infrastructuur te implementeren die het mogelijk maakt vergoedingen aan derden te delegeren om de ‘blootstelling van de gebruiker’ aan de potentiële risico’s en moeilijkheden van interactie met een smart contract te verminderen. Zhou voegde toe:

Als vergelijking, wanneer Amazon-gebruikers bij elke bestelling zouden worden gevraagd om te betalen voor berekeningskosten, zou dit een aanzienlijke impact hebben op de bruikbaarheid van het platform door beperkingen op te leggen aan gebruikers.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Hoe werkt VeChain’s DaaS?

Het doel van VeChain is om een ​​”stuwende kracht” te worden voor dApps. Daarom was het noodzakelijk om het fee-delegationprotocol aan te vullen met DaaS. Zo wordt de gebruikerservaring verbeterd en wordt er “echte vraag gecreëerd naar de relevante token voor DeFi-services”.

Zoals getoond in de onderstaande afbeelding, zal de dApp om de handtekening van de gebruiker vragen, wanneer een gebruiker interactie heeft met de functie van een smart contract. Tegelijkertijd wordt het verzoek naar de DaaS-provider gestuurd, die de kosten van de transactie zal dekken.

VeChain VET
Bron: Medium.com

De dApps verzamelen zowel de leveranciers- als gebruikerssleutels en geven de transactie uit op de blockchain VeChain Thor. De kosten van de vergoeding worden verlaagd van het account van de DaaS-provider. VeChain’s CTO verduidelijkt dat de DaaS kan worden afgehandeld door een derde partij die exclusief is toegewijd aan de service of door het team dat de dApp beheert. Verder legde Zhou uit:

In deze nieuwe opstelling is de communicatie tussen de dApp en de DaaS-module nu gestandaardiseerd door de nieuw voorgestelde VIP-201. Het is een communicatieprotocol waarmee elke dApp- en DaaS-serviceprovider soepel kunnen samenwerken, zolang ze het protocol toepassen.

VeChain verwacht dat het use-cases zal hebben buiten het crypto-ecosysteem. Bovendien zal de DaaS-module die in de toekomst wordt uitgebracht, open source zijn. Daarom kan het worden gebruikt door andere platforms, waardoor een grotere acceptatie voor dApps ontstaat.


VeChain koers stijgt met 12,1%

De VeChain prijs lijkt goed te reageren op de aankondiging. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 VET-token rond de $0,03005. Dit terwijl de prijs 1 dag geleden nog rond de $0,02635. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 12% is gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten