Bitcoin red
Bitcoin

Diepste correctie sinds november 2022 voor Bitcoin koers

Bitcoin heeft de “diepste correctie” in 24 maanden achter de rug, waardoor met name korte-termijn investeerders hard getroffen zijn. Korte-termijn investeerders – volgens de definities van het on-chain analyseplatform Glassnode – zijn mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten. Die investeerders zitten nu op pittige ongerealiseerde verliezen.

Diepste correctie sinds eind 2022

Bitcoin viel met meer dan 16,5% vanaf het lokale hoogtepunt van 63.800 op 1 juli, naar een koers vaan 53.499 op 5 juli. Glassnode omschrijft die koersval als de “diepste correctie sinds eind 2022.”

“Tussen mei en juli onderging de markt zijn diepste cyclus-correctie, met een daling van meer dan -26% van de all-time high”, aldus de analisten van Glassnode.

Ondanks deze daling, merkt Glassnode in het nieuwe The Week On-Chain rapport op dat deze een stuk minder diep is in vergelijking met vorige cycli.

Dat wijst volgens Glassnode op een sterke marktstructuur en “verminderde volatiliteit, omdat Bitcoin als asset-klasse volwassener is geworden.”

Verliezen voor korte-termijn investeerders. Bron: Glassnode

Met de dalingen is 83% van de supply die in handen is van korte-termijn investeerders op een gerealiseerd verlies komen te staan.

Druk op Bitcoin en de rest van de markt

Zolang de Bitcoin koers onder de 58.000 dollar blijft de komende dagen, blijft het lange-termijn vooruitzicht voor de digitale munt bearish; zo claimen de analisten van Glassnode.

Dit niveau is volgens hen een significante weerstandszone, waar de bears veel weerstand bieden aan de bulls. Op het moment van schrijven zit de Bitcoin koers precies op dat niveau van 58.000 dollar en lijkt er inderdaad een belangrijke strijd gaande op dit moment.

De bovenstaande grafiek laat zien dat Bitcoin op dat niveau onder andere het 200-daagse exponentiële bewegende gemiddelde (EMA) tegenkomt. Mochten we die op 58.180 dollar voorbijstreven, dan komen we daarna op 63.880 dollar de 50-daagse en 100-daagse EMAs nog tegen.

Als we de populaire Twitter-analist Daan Crypto Trades mogen geloven, dan is die 200-dagen EMA een belangrijke eerste horde om te nemen voor de bulls.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen