Regulatie

Disney investeert $1,5 miljard in virtuele wereld, gaan ze iets met crypto doen?

Entertainmentgigant Disney en videogameontwikkelaar Epic Games hebben hun krachten gebundeld om een nieuw meeslepend virtueel universum te creëren dat verbonden is met Fortnite. Kan dit een manier zijn waarop Disney zichzelf op crypto gaat storten?

Disney onthult ambitieuze plannen

Disney heeft onlangs aangekondigd dat het niet alleen bezig is met een grootschalig meerjarig project, maar ook van plan is om 1,5 miljard dollar te investeren in Epic Games.

Hoewel er nog weinig specifieke details bekend zijn over deze metaverse-achtige onderneming, heeft Disney enig inzicht gegeven in hun plannen.

Het toekomstige persistente universum zal niet alleen een eersteklas game-ervaring bieden en integreren met Fortnite, maar ook een breed scala aan mogelijkheden bieden voor consumenten om zich bezig te houden met geliefde Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars- en Avatar-personages, verhalen en content.

“Spelers, gamers en fans zullen hun eigen verhalen en ervaringen kunnen creëren, hun fandom op een typisch Disney-manier kunnen uiten en content met elkaar kunnen delen op manieren die ze waarderen”, aldus het bedrijf.

Het project zal worden aangedreven door Unreal Engine, de geavanceerde technologie van Epic Games.

Een einde en een nieuw begin

Vorig jaar heeft Disney de stekker getrokken uit zijn metaverse divisie, waarbij het volledige team van 50 mensen werd ontbonden dat zich toelegde op het verkennen van manieren om interactieve verhalen te vertellen in innovatieve technologische formaten.

De taak van de metaverse divisie was om manieren te vinden om interactieve verhalen te vertellen met behulp van Disney’s uitgebreide bibliotheek van intellectueel eigendom, maar nu maakt Disney een grote entree in de gamewereld dankzij een nieuwe samenwerking.

“Dit vertegenwoordigt Disney’s grootste intrede ooit in de game-industrie en biedt aanzienlijke mogelijkheden voor groei en expansie,” verklaarde Disney CEO Bob Iger.

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, deelde dit sentiment en benadrukte hun streven naar een voortdurend, open en onderling verbonden ecosysteem dat de gemeenschappen van Disney en Fortnite verenigt.

“Disney was een van de eerste bedrijven die geloofde in het potentieel van het verenigen van hun werelden met die van ons in Fortnite, en ze maken gebruik van de Unreal Engine in hun hele portfolio,” merkte Tim Sweeney, CEO en oprichter van Epic Games, op.

De exacte tijdlijn voor het debuut van deze metaverse blijft echter onzeker.

Financiële tegenslagen in de metaverse

Reality Labs, een dochteronderneming van Meta die zich richt op de ontwikkeling van de metaverse, heeft in het vierde kwartaal van 2023 een aanzienlijk operationeel verlies geleden, dat meer dan $4,6 miljard bedroeg.

In het rapport van Meta over het vierde kwartaal, gepubliceerd op 1 februari, werd onthuld dat Reality Labs in die periode een verlies van $4,65 miljard boekte, ondanks een gegenereerde omzet van bijna $1,1 miljard.

De metaverse heeft veel aandacht gekregen in de technologiewereld en heeft tot hevige debatten geleid, waarbij sommige leiders in de industrie, zoals Bill Gates, terughoudend zijn geweest.

De pessimistische vooruitzichten met betrekking tot de metaverse zijn niet ongewoon, vooral gezien het feit dat veel grote voorstanders van het concept recentelijk hun ambities hebben laten varen.

Microsoft heeft bijvoorbeeld dit jaar het Industrial Metaverse Core-team stopgezet, een project dat slechts vier maanden oud was en gericht was op het stimuleren van het gebruik van de metaverse in industriële omgevingen.

De techgigant heeft ook alle werknemers ontslagen die aan het project werkten, wat neerkomt op ongeveer 100 mensen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Bank of England en FCA lanceren innovatieve sandbox voor digitale effecten
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Taiwan geeft professionele investeerders groen licht voor beleggen in virtuele activa ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell