BTC Crash
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin prijs met 6% is gedaald na goedkeuring van de ETF

In een verrassende ontwikkeling heeft de Bitcoin-prijs een daling van 6% ondervonden binnen 24 uur na de langverwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETFs in de VS. Deze neerwaartse beweging lijkt het gevolg te zijn van het klassieke beleggersgedrag “koop het gerucht, verkoop het nieuws”. Handelaren die eerder hadden geïnvesteerd in anticipatie op de goedkeuring van de ETF, lijken nu hun winst te verzilveren.

Bitcoin koers zakt door cruciale niveaus

De recente prijsdaling van Bitcoin, van een hoogtepunt van $49.000 naar $43.200, markeert een belangrijke doorbraak van enkele cruciale technische niveaus. Deze neerwaartse beweging doorbrak de weerstandszone van $46.000 op de 4-uursgrafiek, een niveau dat nu als een potentieel steunpunt wordt beschouwd. De daling vond ook plaats rond het kritische 0.618 Fibonacci retracement-niveau, wat wijst op een mogelijk beslissend moment voor toekomstige prijsrichtingen.

De recente koersdaling van Bitcoin werd voorafgegaan door verschillende indicatoren die wezen op een mogelijke correctie. Opvallend was de status van de Crypto Fear & Greed Index, die een fase van “Extreme Greed” in de markt aangaf. Historische data suggereren dat dergelijke extremen vaak voorafgaan aan prijscorrecties, met name wanneer grote institutionele investeerders besluiten om winsten te verzilveren.

Toekomst blijft positief

Ondanks deze tijdelijke volatiliteit, blijft het toekomstbeeld voor Bitcoin positief. De introductie van de spot Bitcoin ETFs is een cruciale ontwikkeling in de cryptomarkt, verwacht wordt dat deze zowel institutionele als particuliere beleggers zal aantrekken. Deze stap onderstreept het toenemende vertrouwen in Bitcoin als een betrouwbare en waardevaste investeringsoptie voor de lange termijn.

Hoewel de prijs van Bitcoin is gedaald na de lancering van de ETFs, heeft de eerste handelsdag van deze langverwachte producten aanzienlijk handelsvolume en vraag laten zien. Er wisselden namelijk voor meer dan $4,6 miljard aan aandelen van de nieuwe spot Bitcoin ETFs van eigenaar op de eerste dag.

Dit wijst erop dat institutionele adoptie toeneemt, aangezien de ETFs een gemakkelijkere manier bieden voor professionele beleggers om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen. Dus hoewel de Bitcoin prijs nu lijkt te corrigeren blijft de lange termijn toekomst onverminderd positief.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC