Bitcoin,

Dit is waarom de Bitcoin prijs zich snel herstelde

De Bitcoin prijs daalde gisteren abrupt tot $15.670. Echter, de dip werd snel opgekocht waardoor de prijs spoedig weer tot boven de $16.000 steeg.

Er zijn drie factoren aan te wijzen wat de plotselinge koersdaling heeft veroorzaakt, namelijk: grote verkoopdruk in het weekend, een hertest van het daagse MA en een hertest van de parabool.


Grote verkoopdruk

Een aantal handelaren verwachtten al dat er een daling aan zat te komen dit weekend. Er lag een enorme stapel verkooporders klaar rond de $16.500 en die werden niet terug getrokken toen de prijs de $16.400 naderde. Dit betekent dat het echte verkooporders waren, waardoor de verkoopdruk enorm hoog was.

Bovenop deze verkoopdruk waren er veel bots die short gingen. Echter, analist Willy Woo vertelt dat de dip juist bullish is. Hij schreef:

Weekend trading setup: Er zullen een paar bearishness technicals af geschud worden (4h RSI div, 8h TD9). De korte en middellange termijn fundamentals blijven bullish, meer coins worden van de exchanges gehaald, meer gebruikers arriveren. Dit is een buy the dip-scenario. “


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Een onmiddellijk herstel

Op de dagelijkse grafiek bevestigde de daling naar $15,6k een hertest van de 10-daagse MA. De hertest was belangrijk omdat BTC in de afgelopen week, na een enorme prijspiek, diezelfde MA opnieuw heeft getest voordat deze werd voortgezet.

Als de prijs bleef dalen tot onder de 10-daagse MA, zou dit een verdere koers daling hebben betekend. Het onmiddellijke herstel is daarom extra positief.

Op 7 november zag BTC namelijk een vergelijkbare daling, zij het op een ander prijsniveau. De prijs daalde toen abrupt van $15.753 tot slechts $14.344. De koers herstelde zich destijds ook van de 10-daagse MA op de dagelijkse grafiek.


Parabolische vooruitgang vereist hertest

Een technisch analist genaamd Josh Olszewicz, deelde een grafiek die laat zien dat Bitcoin in een parabool zit.

Bitcoin-parabool – Bron: Josh Olszewicz

Tijdens een parabolische uptrend blijft het momentum van een munt toenemen naarmate de prijs stijgt. Maar als de parabolische cyclus breekt, loopt de munt een risico op een grote terugval.

Op korte termijn blijft de parabool van Bitcoin intact zolang BTC boven het niveau van $15.300 tot $15.500 blijft. Het is dus zeer belangrijk dat de prijs op korte termijn boven de $15.500 blijft en idealiter de $15.700 ondersteuning verdedigd.

 

Bitcoin nieuws

CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag
Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten