Ripple

Dit is waarom de Ripple prijs met meer dan 150% stijgt

De Ripple prijs is de afgelopen weken enorm gestegen. De prijs van 1 XRP token steeg eerder vandaag zelfs tot een hoogtepunt van $0,79. In een week tijd boekt de altcoin een winst van meer dan 150%. Hoe kan dit eigenlijk?

Er zijn drie factoren die de enorme prijsstijging van deze week hebben veroorzaakt, namelijk: De aankondiging van de samenwerking met de Bank Of America, de lancering van een nieuwe service en de groei van unieke XRP adressen. In dit artikel lees je waarom deze factoren zo bullish zijn.


De samenwerking met de Bank Of America

Gisteren schreef Newsbit een bericht dat langverwachte samenwerking van Ripple met de Bank of America eindelijk bevestigd is. Ripple kondigde de partner aan op haar website. Ripple noemt de bank één van de belangrijkste klanten van het RippleNet.

Er gingen al langer geruchten dat een samenwerking in de lucht hing. De geruchten gaan zelfs zo ver terug als 2016. De bevestiging van gisteren is dan ook niet geheel onverwacht, maar desalniettemin geweldig nieuws.


De lancering van een nieuwe service

Begin november diende Ripple Labs een handelsmerk in voor een nieuw product genaamd ‘Paystring’ bij het U.S. Patent and Trademark Office.

De merkaanvraag beschrijft Paystring als een product binnen de categorie elektronische financiële diensten voor het ontvangen en verzenden van transacties. Het product wordt specifiek omschreven als:

“De handelsmerkregistratie van PAYSTRING is bedoeld om de categorieën elektronische financiële diensten te dekken, namelijk monetaire diensten voor het ontvangen en uitbetalen van geldovermakingen en geldgeschenken in fiatvaluta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk en voor het uitwisselen van fiatvaluta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk. “

Het nieuwe product is reden van opwinding. Zeker nu er onlangs naar buiten is gekomen dat Ripple inzet om samen te gaan werken met centrale banken over de hele wereld.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


De groei van het aantal XRP adressen

Bepaalde gegevens kunnen handig zijn om het algemene sentiment rond een cryptomunt weer te geven. Dit omdat het nauwkeurig de activiteit weerspiegelt die plaatsvindt in de blockchain. In het geval van Ripple zien we een enorme stijging van het aantal unieke XRP adressen.

Analisten van het analysebedrijf Santiment zeiden dat de eendaagse toename van actieve adressen op 22 november de grootste was sinds 1 mei.


Een geweldige prijsstijging

De bovenstaande drie factoren zorgen voor een geweldige opwinding rondom de XRP token. Dit, in combinatie met een goede technische structuur heeft ervoor gezorgd dat de Ripple prijs in 7 dagen tijd met 150%, en in een maand tijd met 180% is gestegen.

Ondanks deze geweldige cijfers komt de XRP prijs nog lang niet in de buurt van zijn All Time High van $3,30.