Ripple, XRP token
Ripple

Dit waren de beste altcoins van maart 2023

De meeste altcoins presteerden in maart iets minder dan Bitcoin, maar zaten er een paar bij die het beter deden. Onder die munten bevinden zich onder andere XRP, XLM, CFX, XDC en MASK. Stuk voor stuk haalden zij een koerswinst van meer dan 20 procent binnen in maart.

Dominantie Bitcoin neemt toe

Ondanks dat er wat altcoins waren die het beter deden dan Bitcoin, is de dominantie van de grootste crypto op aarde toegenomen van 44 naar ongeveer 48 procent de afgelopen maand. Bitcoin scoorde een plus van ongeveer 20 procent, terwijl de bovengenoemde munten het stuk voor stuk beter deden dan de moeder aller cryptomunten.

De grote winnaar onder de altcoins is zonder twijfel Conflux (CFX) dat een stijging van bijna 100 procent in de boeken wist te zetten. Ook Mask deed het met een stijging van 64 procent helemaal niet onaardig. Dat zijn echter wat kleinere munten, waarbij dit soort stijgingen niet ongewoon zijn.

Er is simpelweg weinig tot geen kapitaal nodig om deze munten van een flinke boost te voorzien. Meer bijzonder is de stijging van XRP, dat met bijna 40 procent steeg in maart. Op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 0,5319 dollar en daarmee doet de munt het alleraardigst.

De overwinning van XRP

Het positieve sentiment rondom XRP op de markt lijkt voort te komen uit optimisme over de munt inzake de rechtszaak die Ripple momenteel voert tegen de Securities and Exchange Commission. De meeste investeerders lijken te verwachten dat Ripple de rechtszaak in zijn voordeel zal beslechten.

Dat is gigantisch belangrijk voor XRP, omdat dat zou betekenen dat de rechter van oordeel is dat de munt niet kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wetgeving. We spreken van een effect als een financieel instrument een zekere winstverwachting met zich meedraagt die het gevolg is van bedrijfsactiviteiten, in dit geval van die van Ripple.

Als de rechter van oordeel is dat XRP als effect kwalificeert, dan zou dat weleens het einde van de munt kunnen betekenen. Wat dat betreft is het duidelijk dat de markt een overwinning verwacht. Voor de industrie is het te hopen dat zij gelijk krijgen en de munt kan overleven.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen