Dogecoin koers
Dogecoin

Dogecoin bereikt hoogste punt in 3 weken tijd

Dogecoin behoort tot één van de best presterende cryptomunten van vandaag. De DOGE koers is in de afgelopen 24 uur met 7,5 procent gestegen, waardoor het de op één na best presterende top 10 crypto is.

DOGE bereikte eerder vandaag zijn hoogste punt in 3 weken tijd van $0,0787. Op het moment van schrijven is de koers weer heel iets gedaald naar $0,07764. In de afgelopen week is de DOGE koers met zo’n 9 procent gestegen, waarmee het de verliezen die het eind december heeft geleden, heeft weggevaagd.

DOGE koers 9 jan newsbit
DOGE koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Cryptomarkt wordt bullish

De Dogecoin prijsstijging vindt plaats nu de gehele cryptomarkt een golf van positief sentiment kent. Zo steeg de Bitcoin prijs gisteren voor het eerst sinds half december tot boven de 17 duizend dollar, en boeken ook andere altcoins flinke winsten.

De grootste winnaar van vandaag is Solana. De SOL koers steeg in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 21 procent. In de afgelopen 7 dagen is de koers zelfs met meer dan 60 procent gestegen. Ook Cardano presteert uitermate goed vandaag. De ADA koers staat 12 procent hoger dan een dag geleden en 27 procent hoger dan een week geleden.

Beleggers houden CPI-rapport nauwlettend in de gaten

Veel handelaren zijn op dit moment gefocust op het aanstaande Consumer Price Index (CPI)-rapport nauwlettend in de gaten, dat donderdag zal worden vrijgegeven.

Het CPI-rapport, dat details schetst over het inflatiebeeld voor de maand december in Amerika, wordt beschouwd als het belangrijkste economische rapport voorafgaand aan de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) die op 1 februari wordt afgesloten. Daaropvolgend zal de Fed vertellen of ze de rente zullen verhogen of niet.

Nu de inflatie in december naar verwachting met 0,3% is gestegen, verwachten de markten dat de Fed de rente met 0,25 procentpunt zal verhogen tot 4,5%-4,75%. Er is trouwens ook kans op een grotere verhoging met 0,5 procentpunt. 0,25 procentpunt zou een goed teken zijn voor de wereldwijde aandelenmarkten.

Dogecoin nieuws

Wat is er aan de hand? Whales halen miljoenen aan SHIB en DOGE van exchange
Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten