solana
Cardano, Solana

Solana en Cardano koersen schieten met 21 procent omhoog

De koerswaarde van zowel Solana als Cardano piekte met ruim 21 procent op zondag, zo blijkt uit data van Newsbit. Hiermee komen beide projecten weer op een koers terecht waar ze sinds november van het afgelopen jaar niet meer op stonden. De koers van Cardano schoot door naar 0,33 dollar per token, terwijl Solana de 16,04 dollar aantikte.

Solana vlamt in 2023

Het eens zo grote Solana heeft een gigantisch lastige periode achter de rug. Niet lang geleden verloor het zelfs zijn twee grootste NFT-projecten aan Polygon. y00ts en DeGods verlieten voor enkele miljoenen het project, wat sommigen zichzelf de vraag deed stellen of Solana niet dood was. Nu blijkt dat echter helemaal niet het geval, want Solana presteerde van alle top 20 munten het beste in 2023. Over een periode van zeven dagen steeg het project zelfs met 60 procent.

Solana koers 9 jan Newsbit
SOL grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingivew

De introductie van BONK

Afgelopen week stond weer eens in het teken van een memecoin. Het gaat om de zogenaamde BONK coin, een nieuwe rivaal voor Shiba Inu. Hoewel de launch-party niet lang duurde, deed BONK het beter dan alle andere grote cryptocurrency’s de afgelopen week. In redelijk korte tijd steeg het project met 3.000 procent. Wat meehelpt is dat het natuurlijk nog een lage market cap heeft en slecht voor een fractie van een cent over de toonbank gaat.

Hoe het precies kwam dat Cardano deze week door het dak ging is niet duidelijk. De laatste grote upgrade voor de blockchain dateert van september met de Vasil-fork. Het enige wat we kunnen bedenken is de activiteit op zakelijk gebied van oprichter Charles Hoskinson. Die is een wellness-center, een restaurant en een whisky-lounge begonnen waar je ook met ADA kunt betalen.

Solana nieuws

Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Solana-rivaal Base verwerkt 400 transacties per seconde
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie