Solana Nieuws

Solana koers stijgt met 21%, maar is de groei wel duurzaam?

Solana is één de best presterende cryptomunten van vandaag. De SOL koers is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 21 procent gestegen. Maar hoe duurzaam is deze enorme groei?

Is de Solana prijsstijging van korte duur?

Sommige analisten vertellen dat de prijsstijging van vandaag prachtig nieuws is voor Solana investeerders, maar ze waarschuwen dezelfde investeerders zich niet te vroeg rijk te rekenen. Het FTX fiasco en de impact ervan op het Solana netwerk is namelijk niet te onderschatten en het kan op de lange termijn pijnlijke gevolgen hebben voor de SOL koers. De prijsstijging van deze week kan dus van korte duur zijn.

Een belangrijke factor achter de recente koersstijging is de boost die SOL krijg vaan de BONK meme coin airdrop, maar de rally van BONK lijkt nu wel afgelopen te zijn. De BONK koers is in 4 dagen tijd namelijk alweer met 68 procent gedaald.

Dit, in combinatie met het analyseren van een technisch analysepatroon genaamd de ‘Elliot Waves’ heeft crypto analist ‘Bluntz’ doen geloven dat de kans op een correctie van 25 tot 35 procent aannemelijk is.

Ook de on-chain-activiteit op het Solana netwerk blijft laag, wat meer gewicht geeft aan het idee van een aankomende correctie. Ook blijft de DeFi TVL en de activiteit op het Solana netwerk achter. Ondanks de grote prijsstijging is er slechts een kleine toename te zien.

De TVL is in de afgelopen 24 uur met zo’n 9% gestegen tot $254 miljoen. Dat lijkt misschien veel, maar de TVL staat nog altijd 97,5 procent lager dan op zijn hoogtepunt van $10 miljard in november 2021.

Sommigen zijn positief over de toekomst van Solana

Sommige experts zijn echter positief over de toekomst van Solana. Zo vertelt Mike Dudas, mede oprichter van ‘Links DAO’, dat de community en de technologie sterk is gebleven. Dit terwijl zoveel mensen hadden voorspelt dat Solana in zou storten na de val van FTX.

Ook de co-founder van Solana, genaamd Raj Gokal, vertelt dat hij veel vertrouwen heeft in het netwerk. En wellicht, als Solana erin slaagt afstand te nemen van het FTX debacle, is er inderdaad licht aan het einde van de tunnel.

Solana nieuws

Solana netwerk heeft problemen en moet herstart worden
Solana stijgt met 12 procent vanwege verhuizing Helium Network
Brave kondigt samenwerking met Solana aan voor ondersteuning van DApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten