Altcoin, Dogecoin, Shiba inu

Dogecoin bereikt record: $10 miljard marktkapitalisatie bereikt

Dogecoin, de cryptocurrency die oorspronkelijk bedoeld was als grap, heeft een nieuw record bereikt: $10 miljard aan marktkapitalisatie. De altcoin is in flinke opmars nadat enkele beroemdheden zoals Elon Musk en Snoop Dogg de altcoin gepromoot hebben.


Marktkapitalisatierecord verbroken

Op het moment dat dit artikel geplaatst is, heeft de cryptocurrency net een rally achter de rug. Toch blijft de munt goed presteren, met bijna +20% in 24 uur tijd. Hierdoor is de altcoin momenteel $0,00706 per stuk waard.

De munt heeft echter eerder vandaag op $0,0844 gestaan, wat ervoor gezorgd heeft dat de marktkapitalisatie van de munt gestegen was naar ruim $10.7 miljard, een nieuw record.


Snoop Doge

In 2013 is Dogecoin (DOGE) officieel tot het leven geroepen. Destijds was de altcoin meer bedoeld als grap, als “meme-coin”, die een Shiba Inu-hond gebruikt als logo. Sinds de lancering heeft de altcoin echter grote stappen weten te maken.

Een groot deel hiervan komt echter door de recentelijke opleving van de meme-coin op Twitter. Diverse beroemdheden hebben inmiddels hun steun uitgesproken over de altcoin, waaronder Elon Musk (46 miljoen Twitter-volgers) en Snoop Dogg (19,2 miljoen volgers). Zo heeft Snoop Dogg zijn profielfoto bewerkt door zijn gezicht te veranderen in een Shiba Inu met als onderschrift “Snoop Doge”.

Elon Musk is inmiddels een bekend cryptocurrency-supporter. Eerder had hij al Bitcoin in zijn Twitter-bio staan en heeft hij Dogecoin ook al meerdere keren gepromoot. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een aanzienlijke waardestijging van de munt. Sinds begin 2021 is de altcoin dan ook al met meer dan 800% in waarde gestegen. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stappen voor DOGE zullen zijn.