Amerika, verenigde staten
Solana

Door Fed veroorzaakte crypto bearmarkt kan nog 12 tot 18 maanden duren

De ineenstorting van de Terra-blockchain in mei van dit jaar heeft de cryptowereld niet geholpen. Bij de implosie van Terra ging 40 miljard dollar aan vermogen in rook op en daarbij werd de volledige markt geraakt. Volgens Anatoly Yakovenko, de oprichter van Solana Labs, hebben we nog 12 tot 18 maanden te gaan.

Niet lang meer

“Als ik naar het macro-plaatje kijk, dan gok ik dat we nog 12 tot 18 maanden van renteverhogingen van de Federal Reserve voor de boeg hebben. Maar het einde is in zicht en net als de laatste bearmarkt zijn veel teams nu aan het bouwen om geweldige producten klaar te maken voor de bullmarkt”, aldus Yakovenko over de bearmarkt.

Ook het Solana van Yakovenko heeft veel last van de bearmarkt. De koers van de SOL token is sinds de start van 2022 met ruim 80 procent gedaald. Dat komt mede door de problemen die de blockchain dit jaar heeft ondervonden, waardoor het project meerdere malen compleet stil is komen te staan. Ook vorige week was het weer raak en viel de Solana blockchain stil.

Belangrijk moment voor Solana

De uitspraken van Yakovenko komen op een belangrijk moment voor Solana. Begin november staat namelijk de jaarlijkse Breakpoint-conferentie van Solana op het programma in Lissabon, Portugal. Na de eerste editie van vorig jaar, staat de conferentie van Solana rood omcirkelt op de kalender van iedere Web3-liefhebber.

Yakovenko zie het evenement als een kans om alles in het Solana-ecosysteem te bespreken. Waarmee hij overigens niet alleen doelt op het goede, maar als een echte zakenman ook de slechtere dingen de revue wil laten passeren. “Ik denk dat het belangrijk is om soms even te stoppen en terug te blikken op wat we hebben bereikt, welke uitdagingen we vorig jaar hadden en om iedereen weer van nieuwe energie te voorzien”, zo sluit Yakovenko af.

Solana nieuws

Crypto analist voorspelt Solana koersstijging naar $5.000
VanEck ziet Solana als grote concurrent van Ethereum: Kan SOL 50% van ETH’s marktwaarde bereiken?
Koersanalyse: Solana nadert cruciaal niveau – is een uitbraak naar $310 mogelijk?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen