Bitcoin, BTC
Blockchain

Dtcpay uit Singapore lanceert een crypto-betalingssysteem voor de detailhandel

Het in Singapore gevestigde ‘dtcpay’ heeft onlangs de lancering aangekondigd van een geavanceerd betalingssysteem dat zowel fiat-valuta als cryptocurrencies zal gebruiken voor transacties, zowel in fysieke winkels als online. Tijdens de aankondiging benoemde het bedrijf specifiek Tether, Ethereum en Bitcoin als onderdeel van hun ondersteunde cryptocurrencies.

Samenwerking met PlatON

In samenwerking met het open-source blockchain-platform PlatON streeft dtcpay naar een privacybeschermde digitale infrastructuur. Daarnaast werkt het bedrijf samen met Allinpay International, gevestigd in China, om slimme terminals en een digitale interface te ontwikkelen. Beide bedrijven, PlatON en Allinpay, zijn geregistreerd bij de Monetary Authority of Singapore (MAS) als belangrijke betalingsinstellingen.

Een woordvoerder van het moederbedrijf van Allinpay, Tonghua International, verklaarde: “Deze samenwerking zal ondernemers helpen zich beter aan te passen aan de moderne betalingstrends en te voldoen aan de behoeften van jonge consumenten.”

Dtcpay zal niet alleen fiat en cryptocurrencies uitwisselen, maar ook nieuwe cryptocurrencies opnemen in hun dienstenaanbod. Het platform biedt momenteel al ondersteuning voor verkooppunten en online betalingen. In september bereikte dtcpay overeenkomsten met het in Londen gevestigde Sumsub voor Know Your Customer-diensten voor de dtcpay digitale portemonnee. Bovendien sloot het een samenwerkingsovereenkomst met de Singaporese POS-provider Jeripay om crypto-betalingsdiensten aan te bieden op hun netwerk van 8.000 terminals.

Geselecteerd voor Mastercard Start Path-programma

Dtcpay, opgericht in 2019 en voorheen bekend als Digital Treasures Center, werd in november 2022 geselecteerd om deel te nemen aan het Mastercard Start Path-programma voor crypto- en blockchain-startups. Het ontving steun van het vastgoedconglomeraat Pontiac Land Group in een pre-seed-financieringsronde in juni.

Elektronische betaling is wijdverbreid in Singapore, dat bekend staat om zijn progressieve regulering van cryptocurrency, inclusief sterke consumentenbescherming. In oktober kregen Coinbase en Ripple licenties als belangrijke betalingsinstellingen van MAS. De stadstaat experimenteert ook met digitale valuta van de centrale bank, maar MAS heeft aangegeven momenteel geen dringende gebruikssituatie te zien voor een retail-CBDC.

Blockchain nieuws

Cryptofonds ter waarde van $500 miljoen kijkt naar Animoca Brands en Chainalysis
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Nvidia kondigt uitbreiding partnerschappen en vestiging in Vietnam aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%